Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bilic ve tercihleri

Beşiktaş 4 gün önceki Süper Lig maçındaki kadroyu sahaya taşıyarak başladı. Doğru muydu diye sorarsanız, bence bu başlangıç tercihi olarak doğruydu.
0-0'ı çok iyi oynayan Brugge'e karşı Beşiktaş'ın gole ihtiyacı vardı. Beşiktaş aradığı golü belki ilk yarıda bulamadı ama tıpkı Belçika'da olduğu gibi ikinci yarının hemen başında oyunu 1-0'a getirince Brugge'nin planları bozuldu ve Beşiktaş tura çok yaklaştı. Ama klişe söylemle o kadar basit bir gol yedi ki Beşiktaş, Avrupa Ligi kalitesinde sonuçlarda bu kadar kolay değişkenliğe yer yoktur. O dakikadan sonra tıpkı Belçika'daki gibi oyunu ele alan Brugge takımı ortaya çıktı. Koşular, pozisyonlar buldular ve oyunu önce 2-1'e ardından 3-1'e getirerek Beşiktaş'ın turu çevirmesini imkansız hale getirdiler.
Belki öne geçen Brugge olsaydı farklı düşünebilirdik ama Beşiktaş 1-0 öne geçtikten sonra Brugge'nin tur atlaması oyunun başka bir dramatik yanıydı.
Motta ile golü bulduktan sonra öne doğru oynamaya devam eden mi yoksa biraz daha topa sahip olan bir takım mı gerekirdi; bana göre ikincisi. Yani iki forvetle başladığı oyuna orta sahayı güçlendirerek devam edebilirdi Bilic.
Ama kısa sürede yenen gol bu hamle ihtimalini de ortadan kaldırdı.
Brugge'nin kontratak planı oyunun anahtarıydı. Bana göre oyun planlarında bunu da etkili şekilde uyguladılar.
Dün akşam en çok tartışılacak şey Bilic'in kalede Tolga tercihiydi. Bu kadar uzun zamandır oynamayan Tolga seçimi çok sorgulanır.
Bana göre yenen ilk iki golde Tolga yeterli müdahaleleri yapamadı.
Oyuncu performanslarına baktığımızda bence Tolgay 60. dakikaya kadar çok iyi yaptığı oyun servisi ve Gökhan Töre'nin her zamanki etkinliğinde olmadığı gerçeği var. Buna Brugge'ün aldığı tedbirleri de ekleyebiliriz. Ama Avrupa'da ilerleme hayali bu kadardı. Şimdi artık profesyonel futbolun gerçeğine, yani klişe tanımıyla öndeki maçlara bakacak Beşiktaş.
Önünde üç gün sonra çok önemli bir derbi var. Futbolculukta bazen üzülmeye bile hakkınız yoktur.
Çünkü üç gün sonra Fenerbahçe derbisi var.
Beşiktaşlı futbolcular için de bu böyle olmalı.

En yüksek not 7 Ramon Motta

En düşük not 4 Mustafa Pektemek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA