Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Risk bitirdi!

Galatasaray dün neden kaybetti?
Galatasaray'ın kaybetmesindeki en çarpıcı nokta; Hamza Hamzaoğlu'nun başlangıç 11'iydi... Yeni isimler, değişen mevkiler, zorluk seviyesi üst düzey olan bu maçta denenmesi gereken hamleler değildi. Bunları denemek de zaten büyük riskti. Bu riskin sonucunu da Galatasaray'ın ilk yarıda aldığı skorla gördü!. Maçın skorunu belirleyen oyun, ilk 45 dakikada gerçekleşti. Hamza Hamzaoğlu'nun, Hakan Balta'yı ön liberoda başlatmasının nedeni, 'rakibi nasıl karşılayacağım?' düşüncesinden ibaretti.

Hamzaoğlu'nun taktiklerini nasıl buldunuz?
Galatasaray kendi sahasında oynamasına rağmen bütün oyun planını Atletico'yu nasıl karşılamalıyım üzerine kurmuştu. Hatta ilk 45 dakika oyun bütünlüğü bu yöndeydi. Hamzaoğlu, ilk yarıya bu çerçeveden bakması onun en büyük hatasıydı. Çok fazla gard aldı ve hiç yumruk atma düşüncesine girmedi. İlk yarı bunu hiç göremedik. İkinci yarıya riskli diyebileceğimiz bir kadro yapısı ile sahaya çıktı. Hücum özelliklerinin fazla olduğu bu kadro, Galatasaray için daha iyi bir oyun ortaya koydu ikinci 45 dakikada. İkinci yarının ilk 20-25 dakikalık bir bölümü vardı ki herhalde Hamza Hamzaoğlu, ilk yarı neden böyle çıkmadığını kendi kendisine sormuştur.

Bu sonuçlara gruba başlamak, planları nasıl etkiler?
Bu sonuç Galatasaray için tabii ki kötü bir başlangıç oldu. Bu sonuçtan sonra sarı-kırmızılar, Atletico Madrid'i grupta en tepeye koydukları zaman kendileri için yarışacakları rakibi Benfica olarak görmeli. En yakın maç olan Astana deplasmanı ise rakip zorlu olmasa da deplasmanda oynayacağı için Galatasaray adına zor bir maç olacaktı. Ama dediğim gibi kötü başlangıcın tek telafisi esas olan Benfica maçlarında alınacak sonuçlardır.

Dün sahada kimleri beğendiniz?
İlk yarı iyiden bahsetmek zor ama Denayer, bu sene Galatasaray'a ligde fayda sağlar. Maçta sağlam durdu. İkinci yarıda Yasin'in getirdiği dinamizm ve Hakan'ın defansa geçmesi sonrası oluşan dengeler Galatasaray için bir artıydı. Galatasaray'ın en flaş transferi Podolski ise hala ortalamaya ulaşamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA