Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Keyif alıyor keyif veriyor

Ligde 41 gün sonra sahne alan Beşiktaş'ın ortaya koyduğu performansı ve oyun karakterini nasıl buldunuz?
Nihayet Beşiktaş ikinci yarıya başladı. Bu geçen süre içinde Kartal'ın açlığını, coşkusunu ve isteğini gördük. Beşiktaş, ilk 20 dakikalık bölümde Gaziantep direnci ile karşılaştı ama ondan sonra oyunu ele aldı. Önde üretken ve oynama keyfi yüksek bir takım görüntüsü oyunculara çok net yansıyor. Niye skor 4-0 oldu sorusunun bana göre tek bir cevabı var: Oyuncular oynadıkları futboldan büyük keyif alıyor. Tıpkı biz seyredenler gibi... Maçın başında verilen pozisyon ve daha sonra Gaziantep'in ikinci yarıdaki bulduğu iki net pozisyona baktığımızda oyunu defo olarak görebilirsiniz ama bu seyir zevki yüksek oyunda bunları kabul edilebilir buluyorum. Yani Beşiktaş'ın oyun karakteri, özellikle Oğuzhan'ın da katılımıyla oluşan yaratıcılık, üretkenlik ve sonunda bitiricilikti...
Rhodolfo'nun sakatlığı ile savunma göbeği iki yeni oyuncu Marcelo ve Alexis Delgado'ya kaldı. İki oyuncunun dünkü performansı nasıldı? Bu durum önümüzdeki maçlarda Beşiktaş için bir handikap olur mu?
Bundan bir hafta önce Beşiktaş'ın değişmez stoperleri Rhodolfo ve Ersan'dı. Dünkü oyunun 20. dakikasından itibaren yepyeni iki stoperle devam etmek zorunda kaldı Beşiktaş: Marcelo ve Delgado... Yeni oyunculardan ortak bir oyun ortaya çıkarmak tabii ki kolay değildir. Marcelo bana göre iyi futbolcu ama savunmacılığı için biraz daha beklemek gerekiyor. Geniş alanda ne yapar, bire birde nasıldır, biraz daha test etmek gerekiyor. Ancak Rhodolfo'nun sakatlığıyla ertelenen maçlardaki stoper alternatifsizliği ciddi sorun olur.
Sezonun ilk yarısında yediği gollerden dolayı çok eleştirilen kaleci Tolga'nın dünkü performansını nasıl yorumluyorsunuz?
Bazen rekabet oyuncuları daha yüksek performanslara taşıyabilir. Tolga bu çizgide gidiyor. Kaleci pozisyonunda 'sen kenara geç' 'sen gel oyna' yoktur.. Bir devrediş vardır. Sanki Tolga bu kaleyi Boyko'ya verme işini öteleyecek gibi görünüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA