Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Üretim yok ustalık var

Sonuçta dönüp baktığımızda gol pozisyonu zenginliği dün geceki maçta yoktu ama golde Sosa'nın büyük ustalığı vardı.

Çok zor bir maç oldu Beşiktaş için. Bu zorluklar neydi? Savunmada yepyeni bir ikili Necip-Tosic... Acaba ne yapacaklar derken bence savunma anlamında hiç de kötü değillerdi. Zorluk yaşamadılar. Esas problem öndeki üretkenlikti. Evet bazen yenildi, bazen berabere kaldı ama bu kadar az ürettiği maç Mersin karşılaşması oldu. Sosa maçın başından beri zorladı. Oğuzhan 25-30 dakikalık bölümde etkili oldu. Galibiyette de belirleyici olan buydu. Alışılmış bir Beşiktaş oyunu yani ön taraftaki zenginlik ve 5'linin yaratıcı oyunu yoktu. Gökhan Töre'nin her hafta çizgisinin biraz daha aşağı gidişi, Gomez'in geçen maçlara göre durgunluğu, Quaresma'nın istekli ama verimli olamayışı bunun sebepleri olabilir. Oyuncu değişikliklerine baktığımızda Şenol Hoca'nın değişiklikleri sıralamada yanlış vardı. İlk tercihi Olcay'la olmalı, daha sonra oyuncu ve bununla birlikte oyunu değiştirecek Cenk tercihi olmalıydı. Mairo Gomez'i 64'te kenara almak onun oyuncu kimliği ile örtüşmedi. Gomez bir bölümün değil anların oyuncusudur. Bazı oyuncular vardır ki istedikleri kadar performansı kötü olsun o anı bulmak için sahada kalırlar. Bence Beşiktaş için Gomez de bu oyunculardan biridir.
Sonuçta dönüp baktığımızda gol pozisyonu zenginliği yoktu ama golde Sosa'nın büyük ustalığı vardı. Kazanılan 3 puan eksik maçlar ne olacak sorusunun da cevabı oldu. Artık liderle arasında 1 puanlık fark kaldı bir de elinde oynamadığı bir maç daha.
29 Şubat'ta da Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi bizi bekliyor. Trabzonspor maçının da Mart'ta oynanacağını düşünürsek belki 1 puan farkla belki de lider gidilecek bu yarış kafa kafaya devam edecektir.
Bu erteleme maçı sonrasında Beşiktaş'ın savunma anlamında ideal alternatifleriyle oynayacağını da göz önüne almak lazım. Beşiktaş'ın oyununu açıklarken savunma kurgusundan değil hep öndeki 6'lının ne yapacağından anlatabilirsiniz...
Dün akşam olduğu gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA