Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş'a üç kişi yetmedi

İlk 45 dakikadaki Beşiktaş ile ikinci 45 dakikadaki Beşiktaş arasındaki fark neden?
Esas fark, Fenerbahçe'den kaynaklanıyor. Fenerbahçe, ilk yarı doğru bir strateji ile yani yüksek tempo, önde baskı isteği ve coşkusu ile oynadı. Ve amacına ulaşarak 45 dakika boyunca çok başarılı oldu. Önemli olan baskı yapıp rakibini bozması değil, kazandığı topları da kullanmasıydı. Sadece bozmadı aynı zamanda üretti. İlk yarıda Alper mükemmel koşular yaptı. Volkan Şen müthiş oynadı ve golü buldu.Bu oyunu 90 dakika sürdürebilmesi çok zordu ve Fenerbahçe, özellikle ikinci yarının ilk 30 dakikasında oyunu Beşiktaş'a verdi. Yani benim değerlendirmem Beşiktaş'ın ilk yarı ve ikinci yarı arasındaki fark değil de Fenerbahçe'nin farkıydı...

* Beşiktaş'ta kimler bekleneni veremedi?
Beşiktaş'ın beklenen oyunu, ikinci yarının 20-25 dakikalık bölümde vardı. Yani oyunu ele alan, domine eden Beşiktaş... Burada da 4-5 tane çok net pozisyon vardı. Bence bu oyunun anahtar ismi Oğuzhan'ın yanı sıra Olcay çizgilerinin çok gerisinde kaldı. Beğendiğim üç isim vardı: İlk yarıdaki kurtarışlarıyla Tolga. Oyun isteği ve yaptıkları ile Quaresma ve Atiba...Bu üçlünün dışındakiler çizgilerinin altında oynadı.

* Güneş oyuncu değişikliklerinde geç mi kaldı?
Hayır... Güneş, doğal olarak ilk yarının sonunda Olcay-Gökhan Töre değişikliğini yaptı. Ha, iyi sonuç aldı mı söylemek zor. Cenk'i geç almasının sebebi, oyunun onun istediği gibi olmasıydı. Yani Beşiktaş oyunun hakimiydi ve pozisyon üretiyordu. Geç kalmasının sebebi buydu ve bence doğru olanı yaptı. Sırf Cenk'i oyuna almak için mevcut baskıyı bozmak çok da akıllıca değildi.

* Lig yarışında bundan sonra ne olur?
Şimdi herşey sıfırdan başladı. Beşiktaş'ın 1 maçı eksik. Trabzon deplasmanında ne olacağını bilemeyiz ama 11 haftalık kafa kafaya bir yarış bizi bekliyor.

* Hakem Cüneyt Çakır nasıl maç yönetti?
Genelde iyi yönetti diyebilirim. Ama Caner'in çift sarı kartını atladığını düşünüyorum. Kararlarını bu kadar da ince ince incelemek futbol için çok da doğru bir bakış açısı değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA