Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Evine dönmek Kartal’ı coşturur

Beşiktaş mutlu günler yasıyor.. Yeni standına kavuşmasına çok az kaldı... Sizce bu durum oyuncuları nasıl motive ediyordur?
Ben yeni stadın takıma olumlu yansıyacağı düşüncesindeyim. Dediğiniz gibi Beşiktaş için işler olumlu gidiyor. Şampiyonluk yarışında önde ve yeni stadı açılıyor. Evine dönmek Beşiktaş'ın üzerinde olumlu etki sağlar çünkü daha önceki sezonlara baktığımızda Beşiktaş'ın son haftalarda yarıştan koptuğu maçların genelde iç sahada oynaması gereken, ama farklı farklı yerlerde oynamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü bu yarışta özellikle son dönemece girdiğinizde bir maçı bile alsanız fark yaratacak durumda olursunuz. Bu bakımdan çok önemli. Bunun aksini söyleyenler de var. Stat açılışının yarışın önüne geçebileceğini düşünenler var ama ben buna katılmıyorum. Yeniden evinde, 40 bin kişilik destekle oynamak Beşiktaş için dezavantaj değil, her zaman avantaj olur.

Artık kritik haftalara girdik... Beşiktaş sezon sonuna kadar tüm maçalarını kazanabilir mi? Bu inanç ve motivasyon Beşiktaş'ta var mı?
Tabiki ihtimal dahilinde. Ben iki takımın da kalan 7 haftada puan kaybedebileceğini düşünüyorum. 7'de 7 yaparım demek futbol gibi bir oyunda hiç de kolay değil. İki takım da takıldığı maçlar olacaktır ama ben Beşiktaş'ı bu yarışta daha avantajlı görüyorum.

Beşiktaş'ın ismi en çok gündemdeki ismi Mario Gomez... Gidecek mi kalacak mı, taraftar en çok bunu merak ediyor. Başkan Fikret Orman, "Giderse gider, Gomez'den de daha iyisi gelir" demişti. Siz Alman golcünün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu sezon yapılan doğru, isabetli transferler nedeniyle başkan Fikret Orman böyle bir cümle kurmuş, "Daha iyisini alırız" demiş olabilir. Ama dünyada iyi bir santrfor bulmak kolay bir iş değil. Bence Mario Gomez için sorulacak soru, takımdan ayrılıp ayrılmayacağı değil, bu sezon Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışına ne kadar katkı yapacağıdır. Gomez iyi bir performans sergiliyor, Alman Milli Takımı'nın da santrforu. Bu onu daha da çekici hale getiriyor. Ama dediğim gibi sormamız gereken ilk soru, Mario Gomez şampiyonluk yarışında kalan maçlarda ne yapacaktır? En önemli nokta sezon sonunda buna verilecek cevaptır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA