Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kriter özür dilemek olmamalı

Milli Takım'a alınıp alınmaması tartışma konusu olan Volkan Demirel, özür yok dedi ve noktayı koydu? Sizin yorumunuz nedir? Sizce Fransa kadrosunda olmalı mı?
Volkan Demirel'in EURO 2016 kadrosunda olup olmamasını özür belirlememeli. Volkan kendisinin haklı olduğunu düşünüyor. Hiçbir zaman da çıkıp hatalıyım demedi, özür dilemesi gerektiğini düşünmüyor. Bu durum da tamamen Volkan'ın tasarrufundadır. Ancak kadroya alınıp alınmamasını özür dilemesine bağlamak yanlış olur. 'İhtiyacımız var o yüzden alacağız' diye bir kriter uygulamak hiç de adil bir karar olmayacaktır. Sadece Volkan'ı kadroda görmek istiyorsanız, hak ettiğini düşünüyorsanız Milli Takım kadrosuna almalısınız. Yoksa ihtiyaçtan değil.

İsveç ve Avusturya maçlarında A Milli Takımı nasıl buldunuz?
Son 7-8 maçtır A Milli Takım hakkındaki görüşüm hep daha olumluya gidiyor. Milli Takım farklı bir oyun yapısına ve havaya büründü. Oynanan futbol bize 'EURO 2016'da bir şeyler yaparız' hayalini kurduruyor. Diğer takımlara göre en önemli farkımız, hiçbir zaman panik yapmayan, oyun hep kendi kontrolündeymiş görüntüsü veren bir takım olmamız... Avusturya maçında belki fazla pozisyonumuz yoktu ama kontrol hep bizdeydi. Bu beni umutlandıran en önemli kriter.

Teknik adamlığa soğuk baktığınızı söylediniz.. Neden?
Teknik adamlığa hiçbir zaman soğuk bakmadın. Benim de zamanında hayallerim ve hedeflerim vardı ama EURO 2008'i yaşadıktan sonra daha farklı alanlara yönelmek istedim. Bu oyun nedir, nasıl oynanır, nasıl geliştirilir gibi teorik konularda kendimi geliştirmek istedim. Teknik direktörlük çok zor ama çok da keyifli bir meslektir. Bu, benim yaşama karşı kişisel bir tercihim oldu sadece.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA