Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Söylemesi kolay!

Quaresma ve Töre sadece kenarlarda değil oyun kurmada da etkili. Onların yokluğunda oyun Oğuzhan ve Sosa’nın üstüne kaldı.

F.Bahçe'nin beraberliği sonrası Beşiktaş, Kasımpaşa'ya kaybetti. Neleri yanlış yaptı neyi yapamadı?
Ligde artık son 7 haftaya giriyoruz ben hala yarıştaki iki takımın da puan kaybedebileceğini düşünüyorum. Çünkü oynanmamış bütün maçların zorluğunu futbolcular yaşar ve bilir. Biz hep dışardan sonuçlar için ahkam keseriz ama o işi yapmak, gol atmak veya yememek kolay değil. Bu hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe için geçerli.
Beşiktaş'ın nerede yanlış yaptığına bakarsak; bir kere iki kenarının çok hafif kaldığını söylemeliyiz. Çünkü Quaresma ve Gökhan Töre'nin sadece kenarlarda değil oyun kurmada da etkili olduğunu düşünüyorum. Onların yokluğunda Beşiktaş'ın oyunu Oğuzhan ve Sosa'nın üstüne kaldı. Ben Oğuzhan'ı beğendim. Attığı bir gol de ofsayt diye sayılmadı. Ama ikinci yarı Tolgay'ın da girmesiyle oluşan orta saha kalabalıklığı takım şeklini bozdu ve bu da verimsiz bir Beşiktaş ortaya çıkardı.

Beşiktaş bu kayıpla psikolojik olarak yara aldı mı?
Tabii ki alırsınız. Her puan kaybı sizi böyle bir yarışta etkiler ama bazen mağlubiyetler bana göre Fenerbahçe'nin beraberliği de buna dahil, 'Bundan sonra kazanmalıyız' düşüncesini de beraberinde getirir ve kalan maçlarda konsantrasyonu sağlamayı kolaylaştırır. Her iki takım için de en önemli hafta puan kaybettikleri bu maçlardan sonraki ilk karşılaşma olacaktır. Bunlar sadece bu maçlık bir kayıp mı, çözülme mi bunu önümüzdeki hafta belirleyecektir iki takım için de.

Bursaspor karşısında Vodafone Arena'da Beşiktaş'ı neler bekliyor?
Tabii ki oraya Beşiktaş, Kasımpaşa'yı yenerek puan farkıyla gitmek isterdi. Ama Fenerbahçe'nin bir maç eksiğine rağmen her iki takımın da eşit olduğunu düşünürsek son üç maçta da olsa İnönü'ye dönüş bir ivme de kazandırabilir Beşiktaş'a... Ben böyle olacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş İnönü'yü, İnönü de Beşiktaş'ı çok özledi. Beşiktaş'ın bundan olumsuz değil olumlu olarak etkileneceği ve çok farklı şeyler olacağı düşüncesindeyim İnönü'deki finallerde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA