Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bir an yeter

Beşiktaş birisi penaltı, iki isabetli şutla 2-1 kazandı. Stresten mi kaynaklandı bu görüntü?
Evet çok üretken değildi Beşiktaş. Bunu kabul etmek gerekiyor ama bazen maçı çözmek için anlar yeterlidir futbolda. Tıpkı Beşiktaş'ın dün akşam yaptığı gibi. Evet, üretkenliği tartışılır Beşiktaş'ın ama iki isabetli şutla skoru 2-0'a getirmesi de kaliteyi ve verimliliği de gösterir. Mesela Gomez'i oyunun bütününde belki görmedik ama bir an ortaya çıkması Beşiktaş'a iki gol birden getirdi.
Burda diğer bir etken ise ilk yarıda Sivasspor'un tamamen Beşiktaş'ı karşılayan oyun anlayışı idi. Hatta savunmaya yerleşip. Aatif ve Burhan'ı da orta sahaya çekip yerleşik bir savunma anlayışı ile oynadılar. Ve bu kapalı defansı çözmeye çalışan Beşiktaş denemelerini izledik.. Maçın gidişatında bu da etkili oldu. İkinci yarıda ise Sivasspor'da değişen bir anlayış vardı. İlk yarının aksine, tam tersi önde basmak isteyen bir Sivasspor izledik.

Frei'ın asistinin ardından hemen oyundan alınması hatalı bir değişiklik miydi?
Yani önceden verilmiş bir karardı onun çıkması. Ama benim fikrim bu konuda, asist yapanın gol atanın bu şekile biraz daha oyunda kalması... Bu fırsat oyuncuyu başka bir yerlere getirebelir. Ben de hemen çıkmasını yadırgadım. Ama dediğim gibi Şenol Güneş'in kafasında önceden verilmiş bir karardı.

Bir maç fazlasıyla sekiz puan fark ve geride kalan 5 maç... Beşiktaş için geri sayım başladı diyebilir miyiz?
Tabii ki bir maç fazlasıyla sekiz puan diyoruz. Bu yürüyüşteki veya yarıştaki bana göre en zorlu maçı Sivas deplasmanıydı Beşiktaş'ın. Beklediğim Sivas takımını bulamadım sahada ama buradan 2-1'le çıkmanın şampiyonluk yürüyüşünde avantaj değil büyük, çok büyük bir adım olduğunu söylemek lazım. Geriye kalan 5 maç ve iki beraberlik opsiyonunuz var rakibiniz hepsini kazansa dahi. Beşiktaş'ın ligdeki geçmişine baktığımızda da buradan daha fazla kayıp çıkacağını düşünmüyorum. Yine de sonuna kadar bekleyeceğiz tabii ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA