Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Nasıl maç ama!

Beşiktaş için Akhisar maçının bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim. Dünün özeti Beşiktaş çok attı, kolay yedi

Beşiktaş, dünkü sonuçla şampiyonluk yarışında 1 puan mı kazandı? 2 puan mı kaybetti?
Tabii 2 puan kaybettiğinden bahsedebiliriz ama 3-2 geriye düştüğünü düşünürsek 1 puan kazandığını söyleyebiliriz. Beşiktaş, kalan maçlarda bir beraberlik kredisini daha aldı. Ama ben Beşiktaş için bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. Dünkü maçın özeti ise attı, çok kolay yedi... En nihayetinde geriye düştüğü maçı beraberliğe taşıyabildi. Bu pencereden baktığımızda son dakikada bir puanı kazandı diyebiliriz.

Beşiktaş, dünkü oyunuyla neleri yanlış yaptı? Neleri yapamadı?
Esasında maça golle başlaması, oyun sakinliği doğrusuydu. Ama dakikalar ilerledikçe paniğe kapılan bir Beşiktaş gördük. Şampiyonluk adına dün akşam gördüğümüz görüntüler özellikle kulübe görüntüleri, oynamayan, oyundan çıkan, kenarda oturan futbolcuların coşkusu ve galibiyet içtenliği hep Beşiktaş'ın doğrularıydı. Ki bir takımın şampiyonluk havasına girip girmediğini kulübe görüntüleriyle daha iyi anlayabiliriz. Beşiktaş'ta bu hava var. Ama önemli olan sahada neler yapabiliyorsunuz. Bu kadar basit goller yemek, bu kadar kolay pozisyon vermek saha içi doğrularınızla çelişiyor.

Son 20 dakikada Serdar'ın yerine Cenk, Quaresma'nın yerine ise Gökhan girdi. Bu değişiklikler yanlış mıydı?
Oyun 2-2 ve daha sonra 3-2'ye geldikten sonra artık değişiklikler son bölümde 'hücumda neler yapabiliriz' planına dönmüştü. Buna biraz panik değişiklikleri diyebiliriz. Ancak Cenk'in attığı beraberlik golünün bu değişikliklerin sonucundan geldiğini söyleyebiliriz.

Bu beraberlik kalan 4 haftada Beşiktaş'ın psikolojisini nasıl etkiler?
İki kere öne geçip bu kadar kolay yakalanmak, Beşiktaş'ın son dört haftadaki soru işaretidir. Son dakikada gelen beraberlik golü Fenerbahçe, Trabzon'da kazansa dahi, Beşiktaş'ın cebine bir beraberlik hakkı koymasını sağladı. Bu da yarışta önemli bir avantajdır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA