Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Fener’e takviye şart!

F.Bahçe’nin transferde olmazsa olmazı orta saha oyuncusu. Eğer iki isim alınacaksa bir kenar oyuncusu da takıma katkı sağlayacaktır

Fenerbahçe'nin oyununda ilk maçtaki 3-0'ın etkisi var mıydı?
Kesinlikle 3-0'ın belirlediği bir oyundu. Ve en çok göze çarpan da bütün maç boyunca, tamamen bir deplasman mantığında en az 9 kişiyle topun arkasında durarak çok doğru bir savunma kurgusuyla oynamalarıydı. Zaten iki maça da baktığımızda rakibe tek bir pozisyon dahi vermediler. Önde yaptığı işlerden çok dediğim gibi bu maçın özelinde Advocaat'ın öncelikle Avrupa seviyesi maçlarında bu anlayış ile oynayacağıydı.
Fenerbahçe'de iki transfer gündemde... Sizce hangi mevkilerde olmalı?
Fenerbahçe'nin transferde olmazsa olmazı, herkesin ortak kararı olduğu gibi orta saha oyuncusu. Çünkü bu alanda bırakın kalite olarak, sayısal olarak bile yeterliliği yok Fenerbahçe'nin şu anda. Eğer iki transfer yapılabilecekse tabii ki bir kenar oyuncusu da katkı sağlayacaktır Fenerbahçe'ye.. Ama dediğimiz gibi öncelikle bir orta saha oyuncusu.
Evet Grasshoppers maçları çok kolay geçildi ama ligdeki görüntüyü de Advocaat ilk maçta gördü Başakşehir karşısında. O yüzden Avupa'daki kadar Türkiye'deki durumu için de Fenerbahçe'nin bu kadroda orta saha oyuncusu sayısını arttırması gerekir; tek bir transfer olsa dahi.
Fenerbahçe'nin lig ve Avrupa'daki şansı nedir?
Fenerbahçe için lig ve Avrupa'da öncelikle hedef kupayı almak olmalı. Grubu henüz belli değil ama rahat çıkacağını düşünüyorum... Ondan sonra ilerlemek ise başka bir iş... Ama Fenerbahçe kadrosu özellikle beklenen orta saha transferini yapabilirse bu kupa mücadelesini de verebilecek bir kadro.
Dün akşam Beşiktaş'ın çektiği kura da bana göre istenilen ve avantajlı bir kura Şampiyonlar Ligi seviyesi ve takımlarını göz önüne aldığımızda. Çünkü öyle enteresan gruplar vardı ki; düşseniz bırakın hedef göstermeyi hayal bile kuramazdınız. O yüzden Beşiktaş için de gruplardan çıkmak hayal değil bir hedef.
Osmanlıspor'un da Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkma adına iş yapacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA