Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş’a forvet lazım!

Eğer Şenol hoca Negredo ve Love'dan kurulu bir rekabette benim ilk santrforum Larin diyorsa bu ikiliden vazgeçtiğini söyleyebiliriz. Beşiktaş'ın bir golcüye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 20 golü bulunan Talisca'nın takımdan ayrıldığını düşünürsek bir forvet arkasına da ihtiyaç var

Beşiktaş yeni sezonda hangi bölgeye transfer yapmalı? Şenol Güneş'in özellikle forvet ve bir sağ bek istediği söyleniyor. Buna katılır mısınız?
Mevcut kadronun üzerine düşünürseniz farklı, satılacak oyuncular üzerinden düşünürsek farklı bir transfer politikası izlenecektir. Ama bugün 20 gollü bir Talisca'nın gittiğini düşünürsek, o bölgeye hem yaratıcılık hem skor anlamında takviyeye ihtiyaç var. Şenol hocanın bir sağ bek istediği söyleniyor. Sadece Gökhan Gönül ile tüm sezonu götüremeyebilirsiniz. Alternatif yaratmak mantıklı olan. Şenol hocanın "Larin benim ilk santrforum" söylemi ona güvenini gösteriyor ama yine de bir santrfor ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bütün bunları söylerken de kadronun korunacağı ihtimali üzerine konuşuyorum.

Beşiktaş hem Negredo hem de Love'dan kurtulmak istiyor. Bu tercihi doğru buluyor musunuz?
Vagner Love ve Negredo'nun Şenol hocanın penceresinde yeterli olmadıklarını söyleyebilirim. Eğer Şenol hoca Negredo ve Love'dan kurulu bir rekabette benim ilk santrforum Larin diyorsa, bu ikiliden vazgeçtiğini söyleyebiliriz. "Yeteri kadar denedim bu ikisi de yeterli değil" anlamına gelir. Beşiktaş'ın, ekonomik gerçekler doğrultusunda kendisini hedefe taşıyacak kaliteli bir oyuncu alması daha doğru gözüküyor.

Galatasaray'ın eksikleri var mı? Sarı-kırmızılı takım şuraya illa ki takviye yapmalı dediğiniz yer neresi?
Evet bu senenin şampiyonu Galatasaray'dan bahsediyoruz. Ama ligin en iyi kadrosu mudur tartışılır. Özellikle Şampiyonlar Ligi seviyesinde maçlar oynayacağını düşünürsek, takviye şart. O seviyede başarı arıyorsanız oyun gücünüzü artırmalısınız. Özellikle orta saha ve çok idealize edeceksek; Belhanda'dan daha fazla skor, daha fazla kaliteli iş yapacak bir santrfor arkası alınması Galatasaray'a sınıf atlatacaktır.

Fenerbahçe'de seçim var. Ama en çok "Aykut Kocaman kalacak mı gidecek mi" diye tartışılıyor. Sizce Aykut Kocaman başarılı mı, kalmalı mı?
Fenerbahçe'nin en çok odaklandığı konu ne transfer ne futbolcu ne de hoca değişikliği. Fenerbahçe'de şu anda sadece "Başkan kim olacak?" sorusu soruluyor. Bundan sonra her şey şekillenecektir. Tüm yol haritası, planlama ve organizasyon pazar akşamından sonra belli olacak. Başkan seçilmeden yorum yapmak doğru değil. Her iki başkan da yaptıkları hazırlıklarla gelecek durumdalar. Aykut hoca konusu tamamen onların inisiyatifinde. Ligde son ana kadar şampiyonluğu kovaladılar, evet kupada bir kaybediş var ama başarısız diyemeyiz Aykut hoca için. Ama Aykut hocanın da oyun tatmini açısından sıkıntılı olduğunu da söylemek lazım. Bir şekilde bu futbol oyunu seyirciler için oynanır. Başkası için değil. Onların talepleri de bence çok ama çok önemlidir.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı pazar akşamı belli olacak. Yeni başkanın işi zor mu? Takımda önemli bir revizyona gidilmeli mi?
Her iki başkan adayı da çok iddialı. O yüzden planlarıyla bunların içinde oyuncu kadrosu da dahil önemli işler yapmak için geliyorlar. "Bu kadro yeterli mi?" Bence değil. Üç ya da dört transfer olabileceğini düşünüyorum. Üç-dört takviyeyle güçlü bir kadro kurulabilir. Kalacaksa Aykut hocanın görüşleri de çok önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA