Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Ligin Messi’si ile kazandılar

Geçen sezon Aykut Kocaman, Başakşehir'i bu sahada mat ederken belki de kariyerinin en iyi taktik şablonunu ortaya koymuştu. O gün uzun topa zorlanan Başakşehir, Avcı yönetiminde yerinde saymadı elbette.
Yüzde 70'e varan topa sahip olma, sabırlı pas oyunu ve uzun santrfor kullanılmayan 11'in yerden oynama mecburiyeti.
Dün 90 dakikanın büyük bir bölümünü 60 metrelik alanda oynadılar. Konya, rakibini hiç geri koşturmadı. Kayseri'de 30'un üzerinde hücum yapan Avcı'nın takımında Visca o gün 3 hatta 4 gol atatabilirdi. 1-2 maç tutukluk yapıyor olabilir ama yine söylüyorum bu adam ligin Messi'si. Avcı, 2-0'ı bulduktan sonra Kocaman'a karşı geçen yılki taktiğine döndü. Kocaman'ın, "Atı alan Üsküdar'ı" geçtikten sonra 2 hücumcuyu sahaya sürmesi ise takımının neden 8 maçtır kazanamadığının da net bir belgesi. Ali Turan, Beşiktaş maçında Kagawa'ya kaptırdı. Dün de Mossoro'nun çabukluğunun da zafiyetiyle takımı adına 'Kader adamı' oldu. Başakşehir'de Emre ve Mossoro'nun sürekli Visca ile oynama tercihi Arda'nın yokluğunda Elia'yı etkisizleştirdi.
Bu güven şampiyonluk yolunda garanti oynamasının bir işareti. Avcı'nın takımı adına hücum varyasyonlarındaki İfran ve Mossoro etkisinin azlığı hücumda Visca dışında B planı üretmesine engel oluyor. Kendilerinden emin bir oyunla gol atmaya niyeti olmayan 0-0 biterse 1 puan alırız kafasıyla giden Konya'yı puansız gönderdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA