Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Ev sahibi olmak ya da olamamak

EURO 2008 oynanırken İspanya'da transfer haberi patlamıştı. Luis Aragones, finallerin ardından F.Bahçe'ye gidiyordu. İspanya'da çalıştırdığı takımlarda deplasmanda bir puan iyi sonuçtu ama ya F.Bahçe'yi çalıştırırken? Sezon sonunda F.Bahçe, iç sahada şampiyon Beşiktaş kadar (39) puan toplamış ama Aragones'in takımı deplasmanlarda 7 mağlubiyet, 4 beraberlik alınca 6. sırada kalmıştı. Ev dediğin arkanda binlerce taraftarla rakibin üstüne kabus gibi çöktüğün stadyumlarındır. Peki seyircisiz maçlar ev sahibi olma avantajını ne kadar etkileyecek? Bundesliga'da virüs sonrası oynanan iki haftada ev sahiplerinin galibiyet oranı yüzde 43'ten yüzde 19'a geriledi. Sadece 5 maçı ev sahipleri kazanabildi. Süper Lig'de de kalan haftalarda yarışın seyrini değiştirecek bir numaralı sebep, boş tribünler olacak...

Pazar günü mangal yakarsanız...
BIR hafta sonunda bir futbolcu arkadaşını evinde toplamış. 3-4 futbolcu ve eşleri, kız arkadaşları... Mangal yakılmış. Bu fotoğraf karesi, Koronavirüs öncesi günlerde şöyle okunabilirdi: "İdman ve maçlar dışında da aileleriyle birlikte ortak zaman geçirme fırsatı yaratıyorlar. Bu da takım olma duygusuna katkı yapar." Buraya kadar güzel ama aynı fotoğraf karesi geçen hafta İspanya'da çekilmişse... Sevilla'da De Jong, Vazquez, Ocampos ve Banega pazar öğleden sonrası büyük bir masanın etrafında bir araya geldiler. Aralarında biri bu mutlu anları Instagram'da hikaye olarak paylaşmasa kimsenin haberi olmayacaktı. Virüse karşı önlemler paketini çiğneyen 4 futbolcu, bu fotoğraflar ertesi gün en çok satan spor gazetesinin birinci sayfasında manşet olunca özür dilemek zorunda kaldılar...

İngiltere'de yayıncı kuruluşlar ne istiyor?
İNGILTERE Premier Lig'in ülke içindeki ihale bedeli, futbol dünyasında ödenen en yüksek rakam ve yayıncı kuruluşları bu rakamı ligdeki 380 değil naklen yayınanlabilen 200 maç için ödüyorlar. Şimdi Premier Lig'in kalan haftalarında oynanacak maç sayısı 92. Bunların sadece 47'si naklen yayın programında görünüyor. Yayın havuzunda 4 şirket var. Sky, BT Sport, Amazon ve BBC. Yayıncı kuruluşların talebi programda görünmeyen 45 maçı da naklen yayınlamak. Yetmedi, bunların yerel saatle, 13-15-17-19-21 saatlerinde bir futbol maratonu gibi fikstürde yer almasını istiyorlar. Bir istekleri daha var. Kalan taksitlerin sadece yüzde 50'sini ödemek istiyorlar çünkü bu parayı ihalede dolu tribünler önünde oynanacak maçlar için vermeyi üstlendiklerinin altını çiziyorlar.

Adını biliyorduk ama ya soyadı?
İTALYA'DA ilk Koranavirüs hastasının soyadı açıklanmamış ve biz de onu sadece adıyla Mattia olarak tanımıştık. 38 yaşındaydı, büyük bir şirkette çalışıyor, yarı maraton koşuyor, amatör takımda futbol oynuyordu. Mattia, 15 günü yoğun bakımda olmak üzere 30 gün hastanede kaldı. Taburcu olduktan iki gün sonra babasını virüs yüzünden kaybetti ve bir hafta sonra da baba olmanın sevincini yaşadı. Üç ay sonra Sportweek dergisinin kapağında uzun koşularına dönen Mattia artık soyadıyla vardı: Mattia Maestri, savaştı, vazgeçmedi ve tutkusu olan koşmak bugünlerde onun geleceğini aydınlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA