Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Sahada kaytarmıyor, kazanıyor!

Skor 2-1. Maçı seyretmeyen anlamayabilir. Ama bu skorun sahada oynanan futbola ve mücadelesine göre F.Bahçe lehine daha farklı olması gerekirdi. F.Bahçe çok mu mükemmel oynuyor, hayır. Ama öncelikle futbolcular mücadele ediyor. Sahada kaytaran yok. Bu mücadele olunca kalite olarak da diğer takımlara göre daha üstte olan F.Bahçe özellikle Rize gibi takımlara kolaylıkla baskı kurup galip geliyor. Rizespor'un ilk 20-25 dakikada bir golleri var, bir de gol pozisyonları. Ondan sonra duruyorlar. Fenerbahçe'nin maç boyu direnci düşmüyor. Belki artmıyor ama rakibin direnci her geçen dakika düşünce üstünlükleri göz önüne çıkıyor. F.Bahçe'nin 2. yarıda yaptığı doğru şey defanstan doğru çıkmak. En gerideki ile en ilerideki oyuncu arasındaki mesafeyi dar tutmaya çalışıyorlar. Böyle olunca da rakip zorlanıyor. Böyle oynamak için de güçlü olman lazım. Demek ki idmanlarda iyi çalışıyor. Mümkün olduğu kadar da defansta oynayan adamlar ofsayt hattını düzgün çekmeye çalışıyorlar. Geçen maçlarda birkaç kez Caner bozmuştu. Bu maçta olmadı. Emenike en ileride koç boynuzu gibi. Rakip defansı hem yıpratıyor hem de iyi işler çıkarıyor.

YILDIRIM'DAN TIK YOK!
Egemen
ile Caner ikisi de sahada varlarını, yoklarını ortaya koyan futbolcular. Ama çok zaman terazinin topuzunu kaçırıyorlar. Hakem için son derece tehlikeli iyi oyuncu bunlar. Ne zaman rahatlarlar ve hakemi rahatlatırlar. Sarı kartı aldıklarında. O sarı kart riskini bu tarz oyuncular çok iyi kullanırlar. Görmedikleri müddetçe hem hakemi hem rakibi hem de seyirciyi taca atarlar. Nitekim Caner sarı kartı gördü rahatladı. Ama Egemen için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. 28. dakikada Egemen rakibine önce grekoromen güreş yaptı, sonra serbeste döndü. Kart yok. 43. dakikada bu sefer rakibe tekme atmaya kalktı, yine kart yok. 79. dakikada bu sefer bir F.Bahçe hücumunda rakibinden darbe yememesine rağmen komik şekilde kendini yere attı, üç takladan sonra kalktı, hakemden rakibine sarı kart istedi. Yunus Yıldırım'dan yine tık yok. Yunus maçı banttan izlerse ne demek istediğimi anlar. Ama o da diyordur ki, "Yahu Erman hoca, artık hakemliğimin sonu. Şimdi büyük takımlardan futbolcu atacağım da başım belaya mı girecek. Nasıl olsa bundan sonra FIFA olacak halim yok. İdare ediyorum işte." Mesela Caner Erkin'in sarı kartı var, 64. dakikada hakem Yunus'un önünde elle topu çalıyor. Ama Yunus'tan yine tık yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA