Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Fikret Orman'a soruyorum...

Bugün bazı sorular yönelteceğim... Aslında bu soruları kamuoyu soruyor ama yukarıdakilerin kulakları duymuyor. Yukarıdakiler kendilerini çok akıllı, aşağıdakileri aptal ve geri zekalı sanıyorlar.
Yıldırım Demirören; Beşiktaş'ta geçirdiği son derece kötü yönetimlerden sonra büyük bir başarıyla federasyon başkanı oldu. Federasyon'da da aynı başarılarına devam ediyor! Kasımpaşa-Beşiktaş maçındaki olayla ilgili Tahkim'in kararını merakla bekliyorum. Çünkü şu ana kadar yaşananlar tam bir orta oyunu.
Bugün Beşiktaş'ın eski başkanı Yıldırım Demirören'e ve Beşiktaş'ın şu anki başkanı Fikret Orman'a bazı sorularım olacak.
Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın kongresinde bir konuşma yaptı. Konuşmanın son kısmında "Alacağım olan 100 milyon lirayı bağışlayacağım" diye bir cümle sarf etti. Ve salonda alkış sesleri yükseldi. Ama bu alkış seslerinin içinde Demirören, çok profesyonelce bir cümle daha sarf etti: "Ben bunu bağışlayacağım ama bundan sonra gelen başkanlar da verdikleri borcun ne kadarını kulübe hibe ederlerse ben de o parayı bu 100 milyondan düşeceğim." Bu sözler karambole gitti. Beşiktaşlılar uyanmışlardı ama iş işten geçmişti.
İlk sorum; Demirören kulübü devraldığında borç neydi, Fikret Orman'a devrettiğinde borç ne kadardı?

DEMİRÖREN'LE İLGİLİ DOSYA NEREDE?
İkinci sorum, bütün bu olaylardan sonra yeni başkan Fikret Orman aklı başında Beşiktaşlılar'ın baskısıyla Yıldırım Demirören yönetimi için uluslararası bir şirketle anlaşma yaptı. Yıldırım Demirören zamanında kulübe giren paralarla çıkan paraların dökümleri ve açıklamaları araştırıldı. Ve bu şirket dosyayı Fikret Orman'a teslim etti. Şimdi ikinci soruyu yöneltiyorum; Orman'a teslim edilen bu dosyayı Orman'dan başka bilen var mı? Fikret Orman bu dosyayı neden Beşiktaşlılar'a ve kamuoyuna açıklamıyor?
Ufak bir soru daha, tekrar Orman'a soruyorum. Şu andaki yönetimden birisi size "Başkan dosyayı niye açıklamıyorsun?" dediğinde sevgili Orman bu şahsa "Bu dosyayı açıklarsam Demirören de Beşiktaş da büyük zarar görür" dedi mi?

BÖYLE BİR PAZARLIK YAPILDI MI?

Sayın Orman, Beşiktaş camiası bundan daha fazla ne zarar görür anlayamıyorum. Demirören ve ekibinin UEFA'ya gönderdiği sahte evrak yüzünden Beşiktaş Avrupa'ya gidemiyor. Borç zaten gırtlağa kadar geldi. Daha artık Beşiktaş bundan başka ne kaybeder çok merak ediyorum. Yoksa sen nedenini anlamadığım biçimde (!) Demirören'e omuz mu atıyorsun, kıyak mı yapıyorsun?
Gelelim dördüncü soruya... Sayın Fikret Orman 100 milyonluk borç için sen Demirören'le bir anlaşmaya vardın mı? Duyumlara göre, Demirören 60 milyon TL'yi kulübe bırakacakmış. Bakın 'mış' diyorum. Geri kalan 40 milyon için de banka garantisi istiyormuş. Beşiktaş'ın da şu anda "Banka kredisi için kımıldayacak hali yok" diyorlar. Sayın Fikret Orman, böyle bir pazarlık gerçekten yapıldı mı?
Bakınız bugün başkansınız, yarın görevinizden ayrılacaksınız. Beşiktaş'ı çok seviyorsanız eğer Beşiktaş'a zarar verenlerden hesap soracaksınız. Eğer sormazsanız "Acaba Fikret Orman'ın Demirören'le ilgili çekinceleri, korkuları mı var? Bilmediğimiz bir şeyler mi var? Olayı netleştirmiyor" diye suçlanırsınız. Ne dersiniz? Aydınlatırsanız ben de sevinirim, Beşiktaş camiası da. Hepinizin gözlerinden öperim. Geçmiş yönetimin, mevcut yönetimin ve gelecek yönetimin...
NOT: Sayın Fikret Orman, Yıldırım Demirören zarar görür tamam da bu konularda Beşiktaş daha ne kadar zarar görür onu çok merak ediyorum. Açıklarsanız keyifle bu sütunlardan yazarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA