Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Prandelli'nin kulağı çekilmiş

Galatasaray'ın sahaya dizilişini herkes gördü; 4-4-1-1. En önde Burak Yılmaz arkasında ise Sneijder var. Galatasaray bu dizilişi ile şunu söylüyor: "Gol yemeyeyim, nasıl olsa atarım." Savunmada kalabalık duruyorlar ama yine bu durum onlara avantaj sağlamıyor. Çünkü Galatasaraylı futbolcuların rakip hücumcuları paylaşımları hatalı.
Galatasaray hücuma çıkıyor, Karabüklü futbolcular sarı-kırmızılı hücumculardan en az 3-4 oyuncu fazla geriye dönebiliyorlar. Dikkat ettiyseniz hücuma çıkan Galatasaraylı oyuncu sayısı az! Bu da şunu gösteriyor; Galatasaraylı oyuncularda "Geriye dönemem, zorlanırım" korkusu var. Peki ilerde çoğalmazsan golü nasıl atacaksın?
Soruyorum; "Dün gece Galatasaraylı futbolcular kaç kez aut çizgisine inerek orta yaptı?" Bir ya da ikiyi geçmez! Burak Yılmaz'a aradan top atarak pozisyona girmek istediler ama Burak yüzde 80'inde ofsayta düştü! Ofsatta olmadığı bir kaç pozisyonu da kendini dağıta dağıta kaçırdı. Eğer defansif ağırlıklı oynayacaksan zaten az hücuma çıktığında ilerde oynattığın iki oyuncunun golcü olması gerekir. Yoksa 30 pozisyona girip 5 'ini değerlendirerek golcü olunmuyor. Aslında Burak ofsayta düştügünde defansta rakipten top alan arkadaşlarına da haksızlık yapıyor. O top oralara gelene kadar ne emekler harcanıyor. Burak ofsayta düşüp bunları kolayca harcayıp arkadaşlarının emeğini boşa çıkarıyor.

SNEİJDER'DE SORUN VAR

Selçuk'ta eski maçlara göre kımıldama var. Sneijder'de sorun var. Ancak Hollandalı futbolcuyu değerlendirirken Karabüklü oyuncular 3-4 pozisyonda Sneijder'in kaval kemiklerine çalıştıklarını ve hakemin de bu faulleri seyrettiğini de göz önüne almak lazım. Bir başka büyük takıma aynı hareketler yapılsa sahada neler olduğunu görüyoruz. Sneijder efendi bir oyuncu, çirkeflik yapmadan sadece futbolunu oynuyor. Ama tekmeyi de yiyince istemeden oyundan düşüyor.
Karabükspor kötü bir takım değil fakat kötü sonuçlar alınca toparlayamıyorlar. Bir kaç galibiyet alsalar çok farklı bir takım olacaklar.
Umut'tan her zaman faydalanabilirsin. Kapasitesini her zaman zorlayarak oynayan bir oyuncu ama iyi niyetli . Bu iyi niyeti de suistimal etmemek lazım.
Şu çok açık gözüküyor ki Prandelli'nin devamlı kulağı çekiliyor. Hatta kulağına "kar suyu" bile kaçırtılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA