Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hiçbir şeye maydonoz olmuyorlar!

Öncelikle Süper Lig'de uzun zamandır böyle bir maç seyretmediğimiz için iki takımın teknik adamlarına ve futbolcularına teşekkür ederiz. Hatalar olmadı mı? Oldu. Hatalar olmadan gol olmuyor. Ama şu var; iki taraf da çatır çatır maç ettiler! Stada gelip hem zamanını hem parasını veren hem de televizyondan izleyenler verdikleri paraları helal etmişlerdir.
Öncelikle Prandelli döneminin "uyurgezer" liği takımda yok. Onlar da silkinmişler, "Arkadaş biz de varız" diyorlar. Dün gece özellikle Burak ile Sabri'ye parantez açmak lazım. İkisi de sonucu kabullenmediler. Mağlubiyete isyan ettiler. Müthiş mücadele örneği gösterdiler.
Bu görüntüleri ile de arkadaşlarını motive edip, tahrik ettiler, mücadeleye zorladılar.
Sarı-kırmızılılarda da kaytaran oyuncu yoktu. Peki daha iyi olması gereken oyuncular var mıydı? Vardı. Onların başında Sneijder geliyordu. Hamza'nın daha takıma vereceği şeyler var. O belli! Ama Hamza'nın gelmesiyle takımda belli bir rekabet başlamış. O da belli. Futbolculara maça asılma maçı koparma isteği gelmiş.
Galatasaray ilk yarı orta alanı Mersin'e kaptırdı. Her gelen top kalede tehlike yarattı. Zaten iki golü de bu nedenle yediler. İkinci yarı bu sefer orta alana G.Saray hükmetmeye başladı. Ama futbol tuhaf bir oyun.
Mersin 2-1 öndeyken G.Saray ceza alanı içindeki ikiye bir yakaladıkları pozisyonu gol yapamadılar ve burada maçı kaybettiler. Çünkü burası maçın Galatasaray lehine kırılma noktasıydı. Hakan Balta bu kadar akıllı ve profesyonelce hareketler yaparak golü önledi. Mersin olarak, İstanbul'da G.Saray karşısında bu pozisyonu gol yapamazsan maçı kazanamazsın.
Maçta enterasan pozisyonlar var; Mesela Servet'in İngilizcesi bayağı ilerlemiş!
İngilizce küfürlere de bayağı çalışıyor herhalde ama artık nasılsa bunlar küfürden sayılmıyor. Yeter ki Türkçesini söyleme! 4. hakemlerle çizgi hakemleri ne iş yapar artık iyice tartışılmaya başlandı.
Hakem adedi arttıkça hepsi sorumluluktan kaçıyorlar. Ama hakem adedi arttıkça da kulüpler bunlara tonla para veriyor. Aslında bu hakemler böyle giderlerse hepsi ilerde Futbol Federasyonu'ndan emekli olup SGK'dan emekli maaşı alırlar! Ne güzel hiçbir şeye maydanoz olmadan mangırları götür.
Kaleci Nihat, Burak ile ikili mücadelesinde Burak'a yapılan penaltı. Aslında Burak o penaltıyı ona yaptırmak istiyor o da Burak'ın tuzağına düşüyor.
4. hakem önünde olan pozisyonda Selçuk'un Murat Ceylan'ın ayağına basmasına "pozisyon icabı" diyor.
Hakem Fırat Aydınus iyi bir kumaş ama hala topla çarpışıyor. Ve bu ona hiç yakışmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA