Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bazıları konuşur, bazıları...

Ligin en iyi futbolunu oynayan iki ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda kapıştı. Kaliteli takımların kapışması keyifli geçmeye adaydı. Nitekim öyle oldu. Bıçak sırtı gibi bir maçtı. İki takım da kazanabilirdi. Ancak maç sonunda Bursaspor taraftarının olay çıkarması, sandalyeleri sahaya atması gecenin çirkinlikleriydi. Taraftarlar, belki de 'Stat nasılsa yıkılacak, biz yıkalım' dediler. Türk futbolunun sevgiye, barışa ihtiyacı var. Kavgaya yok. Maç güzel, tören güzel ama sahaya yağan koltuklar bu güzelliğe gölge düşürdü.
Galatasaray, kupayı hak etti. 3 gol atan ve maçın adamı seçilen Burak Yılmaz, Hamza Hamzaoğlu ile farklı oynamaya başladı. Ağlamayı bıraktı, ofsaytı bıraktı, yere atlamayı bıraktı, futbol oynamaya başladı. Galatasaray futbol oynayarak, takır takır oynayarak şampiyon oldu.
Eee bazıları konuşur, bazıları sürekli kupa kaldırır.
Ben Galatasaray yönetiminin yerinde olsam bu stada lig şampiyonluğu kupasını da getirir, ikisini birlikte kaldırırdım. Hatırladığım kadarıyla Galatasaray bir kupayı da karanlıkta, soyunma odası tünellerinde kaldırmıştı.
Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor etkiliydi. Galatasaray orta sahası, Bursa ataklarını durduramadı, yük sürekli defansın üzerine bindi. Galatasaray, ikinci yarı daha istekliydi ve zafere de böyle koştu.
Bursaspor'un Volkan Şen ile attığı golün başlangıcı ofsayt. Bakambu topu aldığında Galatasaray defansının arkasında yer alıyor. Yardımcı hakemin bunu atlaması affedilir gibi değil. Bursaspor'un kazandığı penaltıyı yardımcı hakem Asım Yusuf Öz verdi. Bülent Yıldırım bekledi, yardımcısına baktı ve kararını verdi. Penaltı kararı doğruydu.

ÇİLEK SNEİJDER
Sinan Bolat ile Fernandao arasındaki tartışmada da Sinan'a kart çıkması, Fernandao'ya gösterilmemesi de doğru.
Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder klasik bir Hollandalı. Sneijder gibi oyuncuların Türkiye'ye gelmesi gerek. Türkiye'ye ne salatalıklar ne patlıcanlar geldi. İşte çilek bu. Bu transfer için Ünal Aysal'ı kutluyorum. Alırsın kazanırsın, satarsın kazanırsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA