Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bisiklet ve ciklet!

Lucescu kendi oyun stilini takımına yerleştirmiş. Yıllardır aynı takımda olunca iyi futbolcularınızı da satsanız takımın oyun karakteri değişmiyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira takımına bir şeyler yaptırmak istiyor, belli ama henüz istediklerinin çoğunu yaptıramamış. Futbol oyunu maçlardan evvel planlanır. Burada kendine göre olan planlar vardır bir de rakibe göre! Maç başladığında A planını, B planını, C planını devreye sokar. Ama dün geceki maçta Lucescu'nun takımı 90 dakika aynı oyun planında oynadı ve Fenerbahçe bunu bozacak hiçbir şey yapamadı.
Peki bunun nedeni ne? Ukrayna takımı bir kalecinin oyun kurmada ne kadar etkili olduğunu dün gece 90 dakika göstere göstere uyguladı. Bırakın defansta oynayan oyuncularımızı, Mehmet Topal oyunu başlatma yönünde Shakhtar kalecisi Pyatov'dan daha başarılı değildi. Ama Mehmet Topal'ın yerinde oynayan yani Shakhtar defansının önündeki oyuncu takımını 'elektronik beyin' gibi yönetti. Fenerbahçeli oyuncular önce bir baskı kurmaya kalktılar ama ilk 30 dakikada rakibe 3 tane net gol pozisyonu verince bundan vazgeçtiler.
Dünkü 90 dakikada F.Bahçe takımı için şu gözüktü; (ilerde bunu telafi ederler mi bilemeyiz) "F.Bahçe bisiklet kullanırken, ciklet çiğneyemiyor!
Yarın Diego, Nani ve Van Persie'yi beraber oynattığınızda F.Bahçe gol atar ama her pozisyonda kalesinde tehlike yaşar!
Shakhtar ikinci yarıda da F.Bahçe'nin üstüne fazla gelmedi. F.Bahçe defansı 71. dakikada yine aynı hatta yakalandı. Rakip için çok net bir gol pozisyonu olacaktı ama 1 numaralı yardımcı imdatlarına yetişti. Ofsayt olmayan pozisyonda bayrak kaldırdı.
Shakhtar takımı dün geceki görüntüsü ile aman aman bir takım değil. Ama çok disiplinli oynayan bir takım. F.Bahçe için bu maça bakarak "iyi" veya "kötü" demek haksızlık olur. Takımın çoğunluğu değişmiş, teknik direktör değişmiş. Ben bu durumda en az 10 hafta beklerim. Ondan sonra gerekli tetkikleri yapmak lazım. Ama bazı şeyler çok net gözüküyor. Mesela takımdan Emre'nin yollanması. Mesela Volkan'ın o tuhaf sakallarını kesmesi. Mesela Volkan'ın verdiği kilolar. Demek ki saçma sapan beyanatlar verilerek bu işler yapılmıyormuş. Veya langır lungur konuşarak!
Bu sene F.Bahçe için şöyle bir gerçek var; çok gol atması lazım. Çünkü yediğinden fazla atarsa ancak başarılı olacak. Peki bu F.Bahçe kadrosu gol yememek için sabırlı oynayabilir mi? Bence zor! O zaman "Nani ile Van Persie'yi niye aldın?" demezler mi adama. Ama şunu da unutmayalım, bu F.Bahçe'ye ne oyuncular geldi sonuç hüsran oldu. Önce 'takım' olacaksın sonra başarı gelir. Dün iki takımı da tanımayan bir adam maçı seyretse Shakhtar için "Bu bir takım" der ama F.Bahçe için bu cümleyi söyleyemez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA