Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Van Persie'nin neyi var?

Fenerbahçe Türk basınının da verdiği büyük bir gazla muazzam transferler yaptı diye kamuoyuna lanse edildi.
Bu büyük transferler bize nasıl geliyor?
Daha da önemlisi bizi neden tercih ediyorlar?
Eğer çok büyük anormallikler olmazsa Avrupa'nın üst seviyedeki liglerinde oynayan hiçbir futbolcu 30 yaşından evvel Türkiye'ye gelmez. Türkiye'ye gelen bu büyük isimlerdeki en büyük sorun sakatlıktır. Bu gelen yaşlı futbolcuların çoğu belli bir sakatlığa yakalanmışlardır.
Bu sakatlık onlara futbol oynatır ama yüzde yüz verimli oynamazlar. Dinlene dinlene oynarlar. Bunlar bu işi bildikleri için hele isimleri de büyükse geldikleri kulüplerden banka teminatı isterler. Kendi sakatlıklarını bildikleri için de yüzde yüz garantiye giderler.

JEAN TİGANA'NIN NE MAL OLDUĞUNU PARİS'TE ÖĞRENDİM
Çok fazla uzağa gitmeyin, Demba Ba'da bu tarz bir sakatlık vardı. Dinlenmesi gerekirdi ama takımda rakibi olmayınca yük tamamen ona bindi. Son 7-8 hafta Demba Ba yok oldu gitti. Beşiktaş şampiyonluğu kaçırdı. Zaman zaman televizyon programlarında bunlarla ilgili yayınlar yaptık. Bunlardan biri de Sow oldu. Yaptığımız programı Fenerbahçe Kulüp Doktoru da yalanlayamadı. Sow kötü futbolcu mu, hayır. Ama senede 45-50 maçı üst üste çıkaramaz. Şimdi mesela Fenerbahçe Nani'yi aldı. İyi futbolcu mu, evet. Peki Nani'yi Manchester United kaç yaşında neden bıraktı? Ondan sonraki oynadığı kulüplerde neler yaptılar? Bu yalnız ithal futbolcular için değil ithal teknik direktörler için de çalışma yapılması gereken bir konu. Mesela Tigana Beşiktaş'a geldi ama sonra dönemin başkanı Yıldırım Demirören Tigana'yı göndermek için akla karayı seçti. Tigana'nın ne mal olduğunu baba El Fayed beni Paris'e davet ederek Şanzelize'deki o meşhur otelde anlattı. Zararı kim gördü, Beşiktaş. El Fayed kim, Tigana'nın İngiltere Premier Lig'de çalıştırdığı Fulham'ın sahibiydi. Ne demişler, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Fenerbahçe Van Persie'yi aldı. İyi oyuncu mu, evet.
Peki sen bu aldığın Van Persie'yi Şampiyonlar Ligi eleme maçında oynatmayacaksın da hangi maçta oynatacaksın?
Eğer Türkiye Ligi'nde oynatacaksan bu kadar para vermeye değer mi? Çünkü bu para Fenerbahçe Kulübü'nden çıkacak. Ne olursa olsun bu para sonunda çıkacak. Van Persie'yi bekletip turşusunu kuracaksan gel Ankara'dan çubuk turşusu al. Hiç olmazsa her yemekte sana lezzet verir. Şimdi merak ettim soruyorum... Van Persie'nin dizinde müzmin bir sakatlık var mı? Van Persie'nin imza töreninden evvel başkan Aziz Yıldırım ile doktor arasında bir diyalog geçti mi? Kulüp doktoru, Van Persie'nin tetkiki neticesinde 'İmza atmam' dedi mi?
Bu konuda bazı tatsız şeyler yaşandı mı? Çünkü milletin ağzı torba değil.
Hemen ateş etmeye başlarlar. Peki haksızlar mı?
Hayır. Neden? Sen bu kadar para ile Fenerbahçe'yi borçlandırırsan, senin takımın iyi futbolcularını satmış zayıf denilen Shakhtar'dan üç gol yemiş elenmişse herkesin bu soruyu sormaya hakkı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA