Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Gözlerimizin pası silindi!

Üç günde üç büyükleri seyrettik. Üçünün de eksikleri var. Ama aralarında Beşiktaş biraz daha göze hoş gelen futbol oynadı. Yalnız üçünün de hataları aynıydı. Kalelerini iyi koruyamıyorlar. Bu mevsimde Mersin'de futbol oynamak zordur. Çünkü orada sıcaklığı bırakın, nem oranı fazladır. Gece saat 22.00 olsa da aynıdır, gündüz 16:00 olsa da aynıdır.
Önce Beşiktaş'ın hatalarına bakalım; defans oynayan futbolcu iki şeye dikkat eder. Ya rakip futbolcuyu kovalayacaksın ya da topu takip edeceksin. Siyah-beyazlı defans ikisini de 90 dakika boyunca yapmadı. Aynı pozisyonu 4 defa göstere göstere yediler. Akıllanmadılar! 5. tekrarda golü kalelerinde gördüler.
Beşiktaş'ta tenkit edileceklerden biri de Gökhan Töre. Resmen Beşiktaş'ın el freni gibiydi. Önce kendisini tatmin etti. Sonra oynamaya çalıştı. 90 dakika boyunca takımını eksik bıraktı.
Mersinli Mehmet Taş kırmızı kartı görünce takımını 65. dakikada eksik bıraktı ama Gökhan Töre maçın tamamında takımını yalnız bıraktı. Mehmet Taş'ın ilk gördüğü sarı kart yanlıştı! Öyle sarı kart olmaz. Peki Bülent Yıldırım bu kadar kolay sarı kartı Mersinli Mehmet Taş'a çıkarırken kaleci Tolga'nın rakibin bariz gol şansı varken ceza alanı dışında topu elle tutmasına nasıl kırmızı kart göstermedi? Bu profesyonel olan hakemleri seyrediyorum, bunlarda büyük tehlike var. Bunlar fazla para alacağız diye profesyonel eyyamcılığa geçmişler, öyle gözüküyorlar. Kalecinin ceza alanı dışında elle oynama şansı var, bunun cezası sarı karttır. Bariz gol şansı varsa aynen oyuncuya verdiğiniz kırmızıyı kaleciye de uygularsınız.
Şimdi gelelim Beşiktaş'ın artılarına; Bir Oğuzhan seyrettik gözlerimizin pası silindi. Aslında bu Oğuzhan geçen sene neden yoktu? Bunu Bilic'e sormak lazım. Bilic'e benim bir sorum daha var. Cenk Tosun'u 1 sene yanında oturttu. Çocuk da birşey demedi, tosun tosun oturdu. Mustafa Pektemek bulunmaz hint kumaşıymış gibi devamlı oynatıldı. Pektemek futboluyla, kaçırdıklarıyla Beşiktaş seyircisini zaten kabızlaştırdı, pekiştirdi. Cenk Tosun tamam her maçta bu performansı gösteremez ama bir gerçek vardı Mustafa mı Cenk Tosun mu tercih edilir? Açık ara Cenk Tosun derim.
Quaresma
bu sene Beşiktaş'a çok faydalı olacak. Çünkü sahadaki horoz o olacak.
Beşiktaş takımı kalecilerine güvenip geriye pas yapmasınlar. Ve bu Beşiktaş kalesinde tehlike görmek istemiyorsa topu kaleden uzakta oynasın. Yine altını çizerek söylüyorum Beşiktaş'a iyi bir kaleci gerek. Eğer bir kaleci koca bir sezonda 5-6 maçı tek başına kurtaramıyorsa kaleci değildir. Bir kaleci her maçta aynı hataları yapıyorsa o da kaleci değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA