Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Ahtapot Muslera

Sezon başı olmasına rağmen Galatasaray ile Bursaspor arasındaki Süper Kupa finali fena bir maç olmadı. "Galatasaray maçı rahat alır" diyenler vardı ama hiç de öyle kolay olmadı. Bursaspor çok futbolcu kaybetti ama yaptığı yeni transferlerle de kötü bir takım olmamış. Ancak hücum güçleri çok zayıf kalmış.
Gol yollarında etkili, son vuruşları iyi yapabilecek bir futbolcuları yok!
Galatasaray'da dün iyi olarak üç futbolcu gözüme çarptı. Sabri, Yasin ve Muslera... Sabri özellikle ilk yarıda iyiydi.
Yasin geçen yılki performansından bir şeyler kaybetmemiş. Attığı gol kadar ikinci yarıdaki gol atma çabaları da dikkat çekiciydi.
Muslera bildiğiniz gibi... Geçen yıl Galatasaray'ın en iyisiydi dün de sahanın en iyileri arasında yer aldı. Çok önemli iki pozisyonda mükemmel iki kurtarış yaptı. Muslera "Ahtapot" gibi. Kalenin her yerine hakim. Uçak düşse kurtarır! Dün Galatasaray'ın sahadan başı dik çıkmasındaki bence en önemli isimdi. Görünen o ki bu sezon da Galatasaray, Muslera ile çok maç kazanacak!

HAMZA HOCA TUZAĞA DÜŞTÜ
Hamza hocaya bir çift lafım var. Geçen sezon Burak ve Emre'de olduğu gibi dün de Sneijder'de aynı tuzağa düştü. Hamza hocam dışarı aldığın oyuncunun elini sıkmak zorunda değilsin!
Bunu unutma.
Ancak ben Sneijder'in dün oyundan alınırken bilekliğini yere atıp gitmesinde sadece oyundan alınışının etkisi olduğunu düşünmüyorum. Bu tepkinin altında bence başka bir şeyler var. Bunun kokusu sonradan çıkacaktır. Hep birlikte göreceğiz!
Podolski'nin zamana ihtiyacı olduğu gerçek ama kollarını ve kalçasını çok iyi kullanıyor. İkili mücadelelerde etkili. Belli ki ilerleyen haftalarda çok etkili olabilecek bir oyuncu.
G.Saray'da dün göze çarpan bir durum daha vardı; Chedjou ile Hakan Balta... Bu iki oyuncu dün oynadıkları futbolun aynısını Şampiyonlar Ligi'nde de oynamaya kalkarlarsa Galatasaray'ı yakarlar!
Cüneyt Çakır'a gelince; Bursaspor'un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünde kararı çok doğruydu. Çakır'ın 88'de Emre'ye gösterdiği kırmızı kart da yerinde bir karardı. Bu tip hareketlere saha içinde izin verilmemeli. Hiçbir profesyonel futbolcu ekmek parası kazanan arkadaşına bu tarz bir faul yapmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA