Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Eksiği hala çok

G.Saray dün G.Antep maçını kazandı ama hep söylüyoruz; eksikler çok! Sarı kırmızılıların orta sahası çok kötü. Şayet dün G.Antep ilk yarıda bir iki kez dikkatli gitse G.Saray'ın üzerine, maç böyle bitmezdi!
G.Saray'ın bir diğer zaafı da "Yan toplar!" Dün özellikle ilk yarıda yan toplar hep tehlike yarattı. Çünkü yüksek yan toplara çıkıp kafa vuracak adam kalmadı G.Saray'da. Semih kafasına darbe aldığı için o da topa çıkamıyor. Umut sakın geri gelip kafa topuna falan yardım etmesin! Mazallah kendi kalesine atar (!)
Hep diyorum bazı şeyler var değişmez; hani Onur ile Trabzonspor'un şampiyonluğa oynayamayacağı gibi... Beşiktaş'ın kalecisi Tolga'yı yarın (bugün) göreceğiz.. G.Saray'da da Umut'un bu takımın santrforu olamayacağı gerçeği değişmez! Santrfor dediğin rakip sahada top alır, top verir, boş alanlara kaçar! Bunlar Umut'ta yok! Topa bile eğilerek çıkıyor. Bir top istop ediyor, top 5 metre açığına düşüyor! Dün golü attı ama Umut'un çok eksileri var. G.Saray, Umut'tan umut bekliyorsa onu unutsun! Umut'tan "umut" olmaz. Onun sadece adı "Umut!" o kadar.
G.Saray'ın çözmesi gereken bir sıkıntı da geri dönüşler. Top rakipteyken G.Saray çabuk geri dönemiyor.
G.Saray'ın üç yabancısı da iyi. Ayaklarına çok hakimler. Top alıp veriyor, rakip kaleyi iyi yokluyorlar. Podolski de dün çok çalışan isimler arasındaydı.
Hamza hoca aslında ikinci yarıda Podolski'yi oyundan alacağına Umut'u oyundan alsaydı daha iyi olurdu.
Sinan Gümüş'ten daha fazla faydalanmalı. Burak'ın yokluğunda Sinan belki de öne çıkıp G.Saray'a faydalı olur. Umut'tan daha çok faydalı olacağı kesin!
Bakın Sneijder'e.. Dün ferdi olarak sahada çok çalıştı. Çok koştu, rakip kaleyi görünce yokladı.
Sneijder ile Podolski çok koşup takım için çok şeyler yapmaya çalıştılar ama top almakta zorlandılar. Takım arkadaşları onlara top atmada sınıfta kaldı.
Özellikle Podolski topu aldığı zaman rakip ayağından topu alamıyor. Topu ayağında tutması iyi birşey takım için. G.Saray, Podolski ve Sneijder'den daha fazla verim almak istiyorsa onları pasla beslemenin yollarını bulmalı.
Gaziantep ikinci yarıda oyunu istediği şekle sokamadı. Daha doğrusu G.Saray'ı zorlayamadı. Çünkü çabuk çıkamadı. G.Saray'ın geriye geç dönmesinden faydalanamadı. Hakan Balta yine istikrarlı.
Bu tip maçlar hakem için kolay değildir. Ufak tefek şeyler başına büyük işler açabilir.
Çok koştu. Pozisyonlara yaklaşmaya çalıştı. Ama karar vermek için Alper Ulusoy'un en az 8-10 maçını daha izlemek gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA