Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Pereira psikolojiden anlamıyor

Fenerbahçe neden Beşiktaş'a kaybetti? Çünkü yanlışları çoktu... Kimin yanlışları vardı? Vitor Pereira'nın... Ne yaptı Pereira?
Fenerbahçe Teknik Direktörü, psikolojiyi bilmiyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü, tribüne oynuyor! Bu Fenerbahçe'nin kadrosunu kaldıracak teknik direktör değil. Hakemin yaptıklarını ve hataları da eklersek işte yenilginin özeti bu arkadaşlar... Şimdi biraz açalım söylediklerimizi; Van Persie ile hoca arasında sıkıntı var. Teknik direktörlük duyguyu kaldırmaz. Esneyeceksin ama ne kadar esneyeceğini de bileceksin. Pereira, psikolojiden anlamıyor. Sosyoloji, matematik falan biliyor ama psikolojiyi anlamıyor. Geçen haftadan beri başına çorap örmeye başladı.
Ben olsam Van Persie ile başlardım. Van Persie olsa Fernandao'nun kaçırdığı o pozisyonları kaçırmazdı. Çünkü ayağına çok hakim Van Persie.
Pereira, takım üzerinde otorite kurmak istiyor. Hedefe ulaşmak için otorite bağırarak, çağırarak yapılmaz. Bağırıp, çağırıp futbolcuyu oturtursun ama futbolcu da seni oturtur! Kala kalırsın!
Psikolojiyi bilmiyor dedik ya! Neden bilmiyor? Maç başlamadan önce Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, önce yedek kulübesine gidip "Çak" yaptı. Bunu yapmaması lazımdı. Van Persie ile Diego'nun zoraki
"Çak" yaptığını herkes gördü. Otoriten işte böyle hareketlerle sarsılır. Fenerbahçe'de sinirler gergin. Futbolcular sakin değil. Yoksa ilk yarıda o 2 golü birden yemezdi Fenerbahçe.
Fernandao iyi, kurbanlık koçlar gibi koşuyor! Kafayı çakıyor ama o kadar! Oraya, o bölgeye bence gençlerin geçmesi lazım. O golleri nasıl kaçırırsın? Aynı pozisyonlarda Gomez nasıl attı golleri?

Şu kadro ile bu kadar para ile kurulmuş Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı yenmesi gerekirdi. Beşiktaş öyle aman aman futbol oynayan bir takım değil. Attıkları goller karbon kağıdı konmuş gibi goller.
Goller duran toplardan geldi. Neden? Çünkü kafaya çıkacak adam yok takımlarda. Volkan Şen iyi oynadı. Çok çabaladı. Markovic adale sakatlığı ile sahayı terk etti. Bugüne kadar 6-7 adale sakatlığı yaşadı Fenerbahçe!. Bana Fenerbahçe'nin antrenmanlarında bir sakatlık var gibi geliyor. Ne diyordu Pereira, "Ben böyle çalıştırırım. Çalışmamızın semeresini derbilerde göreceksiniz" demişti. İşte bir derbiyi kaybetti.
Şimdi hakemlerin yaptıklarına gelelim;

Halis Özkahya, Beşiktaş'ın ilk golündeki ofsaytı göremedi. Kendi kalesine atıyor ama Ersan orada aktif olduğu için bu pozisyon ofsayttı, gol değil. Nani ile hakemin ilk yarıdaki tartışması ilginçti. Nani tam giderken bir lafı yapıştırdı. Hakem kala kaldı. O anda hakemin hemen kartı göstermesi lazımdı. Hakem "Ben sana gösteririm" şeklinde tavra girdi. Hakem 10 dakika sonra enteresan bir sarı kart gösterdi Nani'ye! Hakemsen pozisyonun olduğu anda kartı göstermelisin. Sonradan hesap kesersen, şartlı maç yönetiyorsun demektir. Bu da iyi bir hakemin yapacağı iş değil! Ersan'ın rakibine vücudu ile girdiği pozisyonda hakem ikinci sarıdan Ersan'ı oyundan atmalıydı. Atamadı! 85. dakikada Van Persie'nin bir ofsayt ile kesilen pozisyonu var. O pozisyon da ofsayt değildi. Son pozisyonda yardımcı hakem Gökhan Töre'nin pozisyonunda ofsayt kaldırdı ama değildi. Bu da yardımcı hakemin yanlışıydı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA