Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Federasyon bu işten anlamıyor

Türk futbolu kötü yönetiliyor. Haliyle de kulüpler kötü idare ediliyor. Futbolun adaleti olan hakemler kötü idare ediliyor. Yani aşağıdan yukarıya gidip, hakemlerin adaleti dağıtmadığı yerde futbol nasıl iyi gitsin?

Bakınız Türk futbolu yıllarca geriye gitti, hala da kötü gidiyor. Digitürk'te çalışırken bu tehlikeleri o günlerde sıkça dile getiriyordum. Ama maalesef bazı şeyleri söylemek bazılarının işine gelmedi. Özellikle yöneticiler, "Biz size para kazandırıyoruz, Erman Toroğlu bize çakıyor" dediler. Sonra da yayın ihalesi yapıldı. Hiç unutmuyorum o zamanki genel müdür Ertan'la, Aziz Yıldırım yan yana oturup, "Marka değerini yükselteceğiz" dediler ve yükselmemedeki en büyük etkenin Erman Toroğlu olduğunu, o giderse değerin yükseleceğini söylediler. Toroğlu yollandı, peki sonra ne oldu? Marka değeri nerelerde? Yani buraya bir anda gelinmedi...
Türk futbolu kötü yönetiliyor. Haliyle de kulüpler kötü idare ediliyor. Futbolun adaleti olan hakemler kötü idare ediliyor. Yani aşağıdan yukarıya gidip, hakemlerin adaleti dağıtmadığı yerde futbol nasıl iyi gitsin. Bakın bir şike olayı patladı... Şikenin altı sulandırıldı, iş nerelere geldi. Adaletle, şikeyi Türkiye'de aklayabilirsiniz ama insanların vicdanlarında asla... Kendimi bildim bileli bu alemin içindeyim. Türkiye'de şike yıllarca köküne kadar yapıldı. Peki, bunlar yapıldı da biz ne yaptık, hiçbir şey. Sonunda kamyon duvara tosladı. Biz kendi aramızdaki ligde şike de yapsak, teşvik de versek, bahislerde oynansa Avrupa bize karışmaz. Nereye kadar? Sen onun yaptığı, organize ettiği turnuvalara katılana kadar... Çünkü senin malının mundar yapılmasına o fazla karışmaz ama senden çıkan takımın UEFA kupalarını mundar etmesini istemez. Onun için de 4 senedir UEFA, Türkiye'yi sopayla dövüyor.

DEMİRÖREN DÖNEMİ RAPORU KASADA BEKLİYOR

En son Galatasaray'a verilen cezaya bakıyorum, Galatasaray camiasından bazıları neredeyse zil takıp oynayacaklar; "Ceza az geldi bir seneyle yırttık" diye. Utanılacak durumlarından bile keyif almaya bakıyorlar. Yıllardır, bütün kulüplerin kongrelerinde ortaoyunu oynanır. Türkiye'nin dört bir yanından insanlar uçaklarla İstanbul'a getirilir, otellerde yatırılır, yıllık aidatları ödenir. Bu insanların oyları satın alınır. Sonra da kongreler kazanılır. Bir sene sonra da yaptıkları işler ibra edilir. Fazla uzağa gitmeyin, geçen sene Fikret Orman'la bizzat konuştum. Yıldırım Demirören devrinde yapılan harcamaların resmi bir kuruluş tarafından araştırması yapılmış ve kasaya konmuş. Bunu kulüpte birkaç kişi biliyormuş. "Neden gereken yapılmadı?" diye sordum. Cevabı enteresandı (Belki şimdi inkar eder. Çünkü bu konuşmayı yaparken ikimizden başka kimse yoktu ve ben bu konuşmayı kayda almadım). Dedi ki; "Erman Hocam ben bunu açıklarsam önce Maliye, Beşiktaş'ı araştırma altına alır. Bu işten Yıldırım Demirören ve ekibi hapis cezası yer mi onu adalet bilir ama bu işten Beşiktaş zarar görür." Bu şu demek; pisliği halının altına süpürdük. İşte öyle, işte öyle, bizde böyle...

FEDERASYON BAŞKANI MASALLAR ANLATIYOR

Galatasaray'da herkes Ünal Aysal'a sallıyor. Peki güzel, kongre yaptınız, Aysal'ı ibra ettiniz niye? Araştırılıp evraklara bakılsaydı işin sonu nereye varırsa varsın herkes cezasını alsaydı bu işler başınıza gelmezdi. Beyler! Bütün kulüpler zor durumda. Ayın 15'inde 20'sinde maaş veren büyük büyük kulüpler var... Türk futbolu bataklığa girmiş çırpınıyor, çırpındıkça da batıyor. Beşiktaş, sahte evraktan Avrupa'dan men edildi. Bu işlere neden olan kişi ise şu anda TFF Başkanı... Fazla da söze gerek var mı! Bakınız! Türkiye'de bir Futbol Federasyonu şeklen var, bir de Kulüpler Birliği. Şu anki Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ futbola Yıldırım Demirören'den daha çok vakıf ve bilgili. Futbolun sorunlarını Demirören'den daha çok biliyor ve 2-3 aydır söylemlerine bakıyorum; Demirören masal anlatırken o gerçeklere parmak basıyor. Eğer Türkiye'de TFF böyle yönetilecekse yönetmesinler. Kulüpler Birliği olaya el atsın. Arkadaşlar, futboldaki yaralar belli... Tedavi şekilleri de var ama uygulanmıyor. Tamam yeni bir yasa çıksa güzel. Ama biz olan yasayı da tam uygulayamıyoruz ki yeni yasa çıkarsan ne olacak uygulamadıktan sonra.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA