Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Gomez yalnız kalıyor...

Hani Kırkpınar'da derler ya "İki er çıktı meydane" diye... Çok fazla teknik taktik olmayabilir. Dün gece Beşiktaş ve Çaykur Rizespor birbirlerine önlem almadan karşılıklı oynadılar. Halı sahada bu kadar rakibe pozisyon verilmez. Beşiktaş dünyaları kaçırdı dersiniz ama Çaykur Rizespor da bayağı pozisyon kaçırdı.
Siyah-Beyazlılar, güzel paslaşıyorlar, göze hoş gelen işler yapıyorlar. Ama 3-0 yapamazlarsa, maç hemen tehlikeye giriyor. Bakın, Beşiktaş'ın bu kaçıncı maçı son dakikaları kabus olarak geçirdiği... Rakibi resmen davet ediyorlar. Bir yere kadar siyahbeyazlı oyuncular takım için oynuyorlar, ama o bir yerden sonra kendilerine oynamaya başlıyorlar.
Bu işte mesela Sosa'yı ayırabiliriz. Çünkü o devamlı takım için oynuyor. Hiçbir pozisyonda şahsi hareket etmiyor. Defansın ortasında oynayan Marcelo el bombası gibi. Öyle bir penaltı yaptı ki yenilir yutulur gibi değil. Ama hakem bu penaltıyı 15 dakika (!) geç verdi. O da yardımcısının kararıyla.
Kerim Frei, Beşiktaş için önemli bir oyuncu. Güneş, onu gerektiği kadar kullanmadı. Kuvvetli olduğu dakikalarda müthiş işler yaptı ama sonra maçsızlıktan dolayı güçsüzlüğü ortaya çıktı. Sosa, Kerim ve Oğuzhan çok iyi üçgenler yaptılar. Aslına Rizespor'un bunları bozması lazımdı ama onlar da müsaade ettiler. Böyle olunca da kalitesi yüksek olan kazandı.
Gomez'in yanına mutlak birisini daha sokması lazım Şenol hocanın. Ama yanında oynatmasından bahsetmiyorum. Zaman zaman orta sahadan birisinin mutlak suretle Gomez'e yardıma gitmesi gerekir. Çünkü Gomez çok tek kalıyor. İstediklerini yapamayınca da sinirleniyor.
İsmail Köybaşı sezona iyi başladı. Ama maalesef aynı çıkışını sürdüremiyor. Sürdüremediği gibi bazen vasat yapacağı işleri de yapamıyor. Güç olarak da sezon başındaki gibi değil. O da onun bileceği bir iş! Şimdi Beşiktaş'ın önünde son viraj var. Trabzon... Alırsa son düzlüğe lider girecek. Ondan sonra artık gücü yeten gidecek. Ama Beşiktaş için bir tehlike başgöstermeye başladı. Sakatlıklar... Quaresma ve Oğuzhan... Tolgay geldi bu ikisi gitmeye başladı. Aslında Beşiktaş tek kulvarda oynuyor. Bu sorunun da cevabı Şenol Güneş'e ait.
Bu karşılaşmada Beşiktaş'ın en büyük hatası şu: Rakibini yakalamışsan ümüğünü sıkıp orada işini bitireceksin. Onu can çekişirken bırakırsan, kendine geldiğinde seni kötü ısırır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA