Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Quaresma'ya rağmen...

Son 100 metreye girildi. İki takım da kemanın telleri gibi gerildi. En ufak hata birini ağaçtan düşürecek. Buradaki en büyük tehlike ne? Saçma sapan sarı veya kırmızı görmek. Takımın menfaati için bu kartı görürsen kimse bir şey diyemez. Ama dün gece Quaresma'nın yaptığı gibi hakeme tepki gösterip aptalca topa vurursan kartı görür, takımının da teknik direktörünün de hareket kabiliyetini engellersin.
Bizde bir laf vardır "7'sinde neyse 70'inde de odur" diye. Bu demek ki Portekiz için de geçerli. Dün gece takım berabere çıksaydı bu sahadan bunun tek sorumlusu Quaresma olurdu. Niye mi? Çünkü sen belli bir sistemin içine girmişsin, hiç alakasız yerde bu sistemi bozuyorsun. Sonra da bir başka maçta oyundan alınınca kızıyorsun.
Siyah-Beyazlılar öne geçtikten sonra oyunu soğutmakta zorlanıyor. Burada en önemli faktör topun kaleye en uzak yerde oynanmasıdır. Bunu da kim yapacak; Gomez. Ama Gomez'de bu özellik yok. Yani topu tutacak, basacak, rakibi geçecek, ikiye bir yapacak, faul alacak ve defans dinlenecek. Bunu Cenk de yapamıyor. Ama top Beşiktaş atağında ileriye gidiyor, aynen geri geliyor. Yani arka tarafın hazırlanmasına izin vermiyor Beşiktaş'ın hücumcuları. Aslında Şenol'un buna çözüm bulması gerekir. Mesela bunu Atiba yapıyor ama yaptığı yer çok tehlikeli. Çünkü Atiba bunu on defa yapar, bir defa yapamazsa o topu kaleden çıkarırsın.
Beşiktaş'ın bir avantajı var. Şenol Güneş iyi oynayanı kesmiyor. Mesela Necip. Ama aynı Necip hiç yeri ve alakası yokken öyle bir faul yapıyor ki ceza alanının 5 metre dışında, Beşiktaşlıların yüreğini ağzına getiriyor.
Antalyaspor, Beşiktaş karşısında akıllı top oynadı. Siyah-Beyazlıların gerginliğinden de iyi faydalandı.
Hüseyin Göçek bildiğiniz gibi... Ne uzuyor, ne kısalıyor. Bir Beşiktaş'a, bir de Antalya'ya iki tane penaltı pozisyonu var. Beşiktaş'ın lehine olan daha net. Bence yorumsuz. Ötekinde yorum yapılabilir. Ama Göçek ikisini de 'Gördüm' dedi ve devam kararı verdi. Günahı, vebali onun boynuna...
Öyle bir hale geldi ki olay 'Kazanan haklı' diyoruz. Beşiktaş iyi futbol oynuyordu, çok beğeniyorduk. O da Fenerbahçe'ye döndü. Skora oynamaya başladı. Haklılar mı, haksızlar mı o da size ait. Ama şu var kim kazanırsa bir gün sonra oynayacak olanın kucağına bombayı bırakıyor. Yani şimdi bomba Fenerbahçe'nin kucağında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA