Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Kendinizi kullandırmayın!

Federasyon Basın Sözcüsü Mete Düren’in açıklaması, sonrasında gelen karar... TFF nasıl işliyor, canlı örnek!

Ayvalıkgücü-Sancaktepe maç yapıyorlar... Yönetmeliğe göre 1991 doğumludan daha büyük olan futbolcu oynatacaksan, 10 tane oynatacaksın.
Ama Sancaktepe 11 tane oynatıyor. İtiraz ediyorlar, herhalde Sancaktepe'nin torpili daha fazla ki sadece 2 bin 500 TL para cezasıyla kurtarıyorlar... Bu bir ihlaldir, bunun cezası hükmen yenilgidir. 2 bin 500 TL ceza; eğer TFF'nin bayrağını asmazsan bir müsabaka stada onun için verilen cezadır. Sen bu cezayı yönetmelik ihlalinde kullanıyorsun. Şimdi TFF'den ne açıklama gelecek merakla bekliyorum.
Gelelim federasyonla alakalı ikinci konuya... Gökhan Gönül olayı; hukuk kuruluna gelmiş. Buradan bir ceza çıkar, çıkmaz... Beklenecek. Fenerbahçe cephesi de zaten "Biz yapılan iğneyi bildirdik" diyor. Bu ayrı bir konu... Ama Mete Düren'in açıklaması bana biraz tuhaf geldi. Eğer yanlış okumadıysam, Mete Düren diyor ki; "Bu konu Hukuk Kurulu'ndadır, kişisel fikrim bir şey çıkmayacağı yönünde." Federasyon Basın Sözcüsü ilk açıklamayı yapabilir ama kendi fikrini buna ekleyemez. Herhalde acemiliğine geldi ya da Disiplin Komitesi'ne "Siz böyle bir karar çıkartın mı?" mesajı verdi acaba. Dün akşamüstü konuyla ilgili açıklama geldiğinde az önce okuduğunuz bölümde hiçbir değişiklik yapmadım... Dün fikir belirten basın sözcüsü Mete Düren, bugün TFF'den gelen yazı... Türkiye'de futbol nasıl idare ediliyor, nasıl oynanıyor, TFF nasıl işliyor, işte size canlı bir örnek. Buyurun buradan yakın.
Bakın beyler! Doğdum, büyüdüm, futbol aleminin içindeyim... Bu alemin içinde şikeye bulaşmamış camia yoktur. Yıllarca teşvik çok rahatlıkla yapıldı. Şike başından beri yasaktı ama o da yapıldı. Bakınız! 'Şikeye bulaşmamış takım yoktur' diyorum... Ama şunun altını çizelim; şikeyi takım yapmaz. Oynayan futbolcuların bazıları yaparlar. Zaten o oynayan futbolcular, o takımın adını şikeye bulaştırırlar. Siz herhangi bir şekilde takımın tamamını almaya kalksanız o takımın içinden "Ben bu işe bulaşmayacağım" diyen futbolcular çıkacaktır ki çıkmıştır da... Bakın beyler! Yine altını çizerek söylüyorum, hoş biz çizmekten bıktık ama millet yapmaktan bıkmadı. Biz bu alemde 40 kişiyiz, bu alemde herkes satılık futbolcuları da bilir, satılık hakemleri de bilir. Ama bunları konuşamazsınız. Çünkü şike sigara dumanı gibidir, görürsünüz ama tutamazsınız. Ama siz bu satılık futbolcuların ya da hakemlerin bazılarını yıllar sonra gazetelerde yorum yazarken veya televizyonlarda yorum yaparken görürsünüz. Peki bunları pek çok yönetici bildiği halde neden çıkıp konuşamazlar; çünkü bu alemde bazılarını her kademede kullanırlar. Ben bunu şuna benzetirim; birisi bir gün bir hayat kadını ile para karşılığı beraber olursa bir başka gün de bir başkası o hayat kadını ile para karşılığı beraber olursa ona kızmayacaksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA