Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ekonomik zafer

Tarih tekerrüh eder mi bilmem ama Galatasaray Sivas'ta kazandığı sezonlarda hep şampiyon olmuş. 2008'de 5-3, 2012'de 4-0 kazanıp mutlu sona ulaşmış olan sarı-kırmızılılar, Braga deplasmanı sonrası keskin viraj gibi görünen Sivas'ta liderliğini ekonomik ve akıllı oyunuyla korudu.
Galatasaray kazanırken neleri doğru yaptı?
1- Umut-Burak ikilisini önde top tutamadıkları için hep eleştiriyorum. Ancak bu iki golcünün saha içinde mücadele anlamında bir standardı var. Galatasaray'a maça golle başlatan, sonra da rahatlatan golü atan Umut maç boyu yerinde durmadı, çok çalıştı. Devler Ligi'nde attığı gollerle büyük sükse yapan ve "Altın Karma"ya seçilen Burak, Sivas savunmasının arkasına yine öldürücü koşular yaparken zorluk derecesi yüksek pozisyonda vuruş becerisi mükemmel bir gol attı.
2- Galatasaray'ın ilk yarıda Sivas'ın uzun toplarla geniş alanda oynama isteğine ayak uydurması hataydı. Çünkü hem rakibe fazla pozisyon verdiler hem de savunma sık sık sıcak temas yaşadı. Sivas'ın tek golünü atan Erman Kılıç hep kullandığı sol ayağı ile net pozisyonları kaçırarak adeta takımının kaderi oldu.
3- Galatasaray'da bazı oyuncular üst üste iki maç iyi oynamıyor. Braga maçının yıldızı Semih, Aydın ve Burak'a gol pasını veren Amrabat, ilk yarı inanılmaz top kayıpları ve pozisyon hataları yaptı. 45 dakika Balta'ya destek vermeyen Amrabat, Fatih Hoca kulağını çekmiş olacak ki, ikinci yarı oyunun iki yönünde de vardı.
4- İkinci golde Yekta'nın Kadir'den topu çalışı ve Umut'un ters köşeye vuruş tercihi derslikti. Galatasaray skoru 3-1'e getirdikten sonra felsefe olarak topu rakibe bırakıp ekonomik oynamaya geçti. Coşkusu donan Sivas'ı doldur boşalt oynamaya mahkum edip paniksiz savunma yaptı.
5- Afrikalılar inatçıdır. Gecenin yıldızı Dany, çabukluğuna güvenen Grosicki ile girdiği düelloyu "Kim daha süratliymiş görelim" anlayışıyla hep kazandı. Dany savunmada hep sakin kalırken kritik hamlelere set çekti. Eboue de kanat bindirmelerinde etkiliydi.
6- Braga'da takımı iki gece yatırıp yollara düşürmeyen planlama zekasının da zaferde payı büyük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA