Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Derbi psikolojisi

Cesaret, tehlike karşısısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır. Cesaretli olup rakibin üzerine korkmadan gitmek için kaliteli oyuncular gerekir.
Bir takımda ne kadar iyi oyuncu varsa ve o takımın başındaki teknik adamın bu oyuncuların birlikte kompakt halde hareket etmesini sağladığı oranda başarı şansı yükselir. Hele oyuncuların özgüveni yerindeyse ve "Biz bu maçı kazanmalıyız" fikri oturmuşsa, mücadele anlamında tüm oyuncular taşın altına ellerine eşit koyuyorsa derbiyi kazanmak zor değildir. Derbilerde başarının anahtarı özgüvendir.
G.Saraylı oyuncuları zafer taşıyan en büyük etken ortaya koydukları mücadele ve kazanma duygusunun yanı sıra geçen yıl ve sezon başında ele geçirdikleri "psikolojik üstünlük"tür. G.Saraylı oyuncular maç boyu Fenerbahçe'ye karşı ellerine geçirdikleri psikolojik üstünlüğü iyi kullandılar ve müthiş özgüvenle oynadılar. Alex'li Fenerbahçe'nin gol yollarında en önemli silahı duran toplardı. Derbide G.Saray, Fenerbahçe'yi duran top silahıyla vurdu. Riera'nın kesme ortası mükemmeldi, Bekir vurmasa Burak-Umut ikilisinden biri zaten gol yapacaktı. Selçuk uzun süredir unuttuğu frikik golünü müthiş bir kesme vuruşla Volkan'ı tek bacak üzerinde hareketsiz bırakarak attı.
G.Saraylı oyuncular yardımlaşma konusunda dikkatli, ikili mücadelelerde dirençliydi. Fatih Terim, maçı kenardan yaşayarak yönetti, müdahalelerinde zamanlaması doğruydu. F.Bahçe'nin orta sahada etkinlik sağladığı ve yüklendiği anlarda çabuk uyandı; Manchester maçındaki gibi Umut'u çıkarıp tek forvete döndü, Yekta'yı sokarak orta alandaki yırtığı dikti.
Galatasaraylılar'ın ikili mücadelelerdeki agresifliği ve inatçılığı Meireles, Kuyt ve Sezer'in sinirlerini yıprattı. Meireles'in kırmızısından sonra Galatasaray pozisyon üstünlüğünü eline geçirdi. Eboue, Melo, Hamit, Amrabat final paslarında doğru karar verseydi skor daha büyük olurdu.
Riera akıllı oynadı.
Melo bir-iki pozisyon dışında pas hatası yapmadı. Eboue dikkatliydi. Semih, Sow ile girdiği tüm hava toplarını aldı. Hamit maç öncesi tribünlerin kendisine sunduğu sevgiye iyi mücadele ve savunmaya sık yardım ederek karşılık verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA