Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Gurur duyulmalı

UEFA'nın geçen yıl ıskaladığı Real Madrid-Barcelona finali Wembley'de oynanacak gibi görünüyor. UEFA bunun için de tedbiri elden bırakmıyor. Madrid'de iki penaltıyı Norveçli hakem "Pas" geçmişti. Türk Telekom Arena'da görevi Fransız hakem devraldı. Fransız Lannoy ilk dakikadan itibaren çaldığı düdüklerle "Bu gece ben Real'in yanındayım" dedi. Çünkü Galatasaraylı oyuncuların tehlike yaratacak pozisyonlarda rakiple girdiği mücadelelerde Fransız Lannoy "Real'e değemezsin. Real'e dokunamazsın" kararlılığında düdüğünü çaldı. Tıpkı Madrid'deki gibi Ronaldo ile Real'in 8. dakikada bulduğu gol ofsayttı. Ancak Fransız hakemin düdükleri Galatasaray'ın attığı gollere bahane yaratamadı. Çünkü atılan üç golün üçü de birbirinden temizdi.

KAYBETMEKTEN KORKMA!

Erken golün rahatlığıyla yelpaze gibi açılıp kapanmaya başlayan Realli oyuncular üst düzeydeki "Pozisyon bilgileri" sayesinde topu çok iyi yönetti. Galatasaraylı oyuncular topa hakim olduklarında nasıl pozisyon alacakları ve nereye nasıl koşacakları konusunda kararsızlık yaşadıklarından ayağa, araya isabetli pasları yapamadılar.
Hamit-Amrabat değişikliğiyle ikinci yarıya başlayan Galatasaray, oyun anlayışı olarak da Fatih Terim'in, "Kaybetmekten korkma.. bir şeyi kazanmak için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve; unutma.. Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsen" sözünü zihinlerine kazıyarak Real'in önüne dikildi.
Eboue'nin, Sneijder'in ve Drogba'nın "Jenerik" olacak golleri Real'i bir anda alabora etti. Sneijder eğer boş kaleye gözü kapalı atacağı golü kaçırmasaydı Arena, Mourinho ve yıldızlar topluluğu Real'e cehennem olabilirdi. Galatasaray, Real Madrid bir devi yenerek elenmenin gururunu yaşadı. Galatasaraylı oyuncuları ve Fatih Terim'i çeyrek finalle sonlanan Avrupa heyecanını 12 yıl sonra tekrar yaşattıkları heyecandan dolayı kutluyorum. İkinci yarıdaki oyunun lige yansıdığında şampiyonluk yolunun açık olduğunu düşünüyorum.
Not: Yarın gece Fenerbahçe'ye Avrupa Ligi'ndeki yarı final yolunda Lazio karşısında başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA