Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Aysal: Muslera çok önemli

'Her mevkinin iki adamı olmasını istiyoruz ama kalecimiz Muslera'nın yedeği yok'

Uruguaylı ünlü yazar Eduardo Galeano'nun "Gölgede ve güneşte futbol" adlı kitabında kaleci şöyle tanımlanır: "Kaleci yapayalnızdır. Oyunu hep uzaktan izler. Gol atmaz. Varoluş nedeni gol atılmasını engellemektir. Gol futbolun bayramıdır, golcüler mutluluk yaratır. Kaleciler ise oyunbozandır. İlk ödüllendirilen asla kaleci olmaz. Ama her zaman ilk suçlanan kaleci olur. Hata yapan bir oyuncu, milimetrik bir pasla, güzel bir çalımla ya da isabetli bir şutla kendisini affettirebilir. Kalecinin böyle bir olanağı yoktur. Yanlış mı çıktı? Topu elinden mi kaçırdı? Ne kadar iyi oynasa da kaleci bir tek hatasıyla bir maçı mahvedebilir. Bir şampiyona onun hatasıyla kaybedilebilir. O zaman seyirci tarafından 'Günah keçisi' ilan edilir." Bir futbol takımında her zaman "Atan" ve "Tutan" iyi olmak zorundadır. Galatasaray büyük başarıları hep büyük kalecilerle başarmıştır. Turgay Şeren bir efsanedir. Nihat, Yasin Özdenak iz bırakmıştır. Simoviç, Taffarel ve Mondragon'dan sonra Muslera da Galatasaray'da efsaneler arasına girmeye adaydır.

BAŞKAN AYSAL'IN DÜŞÜNCESİ

Başkan Ünal Aysal'la Londra'da Yaşar Yalçın'la bir söyleşi yaptık. Başkan Aysal, "Benim en büyük hedefim Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmasıdır. Bu amaçla başkan oldum. Özellikle Fatih Terim'le yaptığımız görüşmelerde her mevkinin iki adamı olmasından yana görüş birliği yaptık. Melo'yu aldık. Eğer yabancı engeli olmasaydı genç Wellington'u alacaktık. Örneğin; Muslera bizim için çok değerli ama onun yedeği yok. Gözümüzün arkada kalmaması için Muslera'ya yakın bir yedek kaleciye ihtiyacımız var. Eray başarılı olursa sorun yaşamayız. Kariyeri müthiş ve çalıştırıcılığı mükemmel Taffarel'in de çok şey öğrenme adına kaleciler için şans olduğunu düşünüyorum. " Muslera Galatasaray için ne kadar önemliyse, Volkan Demirel de Fenerbahçe için o kadar büyük değer taşıyor. Örneğin; Fenerbahçe'nin Salzburg'u elemesinde aslan payı iki maçta da mükemmel kurtarışlar yapan Volkan'a aittir. Bana göre, kaleci bir takımın temel direğidir. Yapacağı kurtarışlar takımın direncini ve moral motivasyonunu yükseltir. Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin geçen sezon Avrupa başarılarında Muslera ve Volkan'ın katkıları inkar edilemez.

VEFA BÖYLE BİR ŞEY
Mevlana
vefayı tanımlarken şöyle demiş: "Vefa demek sevgi demek, vefa demek aşk demek, vefa demek sevmek demektir." Bu güzel sözün en güzel örneğini "Emirates Cup"ta Arsenal'in stadında gördüm. Bilet gişelerinin hemen önünde yer alan geniş alanda yer alan bankların üzerinde yazan futbolcu isimleri dikkatimi çekti. Yerli-yabancı kim olursa olsun Arsenal'e hizmet etmiş, taraftarın gönlünde iz bırakmış ve efsaneleşmiş ünlü futbolcuların isimleri yazıyordu. Detayları örneklerle anlatacağım: Adı: Tony Adams. Forma numarası:6 Oynadığı maç sayısı: 669 Attığı gol: 48 Adı: Thierry Henry. Forma numarası:14 Oynadığı maç sayısı: 370 Attığı gol: 226 Adı: Dennis Bergkamp. Forma numarası: 10 Oynadığı maç sayısı: 423 Attığı gol: 120 Adı: Patrick Vieira. Forma numarası:4 Oynadığı maç sayısı: 406 Attığı gol: 33 Adı: İan Wright. Forma numarası:8 Oynadığı maç sayısı: 288 Attığı gol: 185 Adı: Robert Pires. Forma numarası:7 Oynadığı maç sayısı: 284 Attığı gol: 84 Galatasaray yönetimi Sedat Doğan'ın önderliğinde iki yıldır "Efsaneleri anıyoruz" başlığı altında hizmet etmiş birçok oyuncuyu TT Arena'da ağırlayıp kupa ve madalyalar verdi. TT Arena'nın stat çevresinde ciddi alanlar var. Tıpkı Arsenal'deki gibi bu geniş alanlara banklar yapılabilir ve üzerlerine verdiğim örnekler gibi, Aysal yönetimi Galatasaray'a hizmet etmiş ve taraftarların gönlünde yer eden yerli-yabancı oyuncuların isimleri yazarak büyük bir vefa gösterisinde bulunabilir.

Selçuk Yula...
Benjamin Franklin'in ölüm üzerine görüşü: "Öldükten sonra unutulmamak isterseniz ya okumaya değer şeyler yazın ya da yazılmaya değer şeyler yapın.." Değerli dostum ve arkadaşım Selçuk Yula'yı genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Futbolculuğu döneminde hızlı bir golcüydü. Gazeteciliğinde de dostluk adına cömert ve vefalıydı. Yaşadıklarıyla ve yaptıklarıyla unutulmayacak başarılara imza attı. Sevildi, sayıldı, alkışlandı. Yarım asırlık hayatını başarılarla dolu dolu yaşadı. Allah'ın rahmetine kavuşan dostum Selçuk'un mekanın cennet olmasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA