Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Terim, 2 yıllık kontratı neden imzalamaz?

2011'de KAP'a "3 yıllık anlaşma yaptık" denilen Terim'e Başkan Aysal, Refik Arkan aracılığıyla "Bir yıllık yapalım" dedi

Fatih Terim, Galatasaray taraftarının taktığı apolete göre "İmparator Terim" Türkiye'nin en çok kupa ve en çok şampiyonluk kazanan teknik direktörü.. Bu zaferleri Terim sadece ve sadece Galatasaray'da yaşadı ve Galatasaraylılar'a yaşattı.. Terim'in kazandığı zaferlere bakalım:
Altı Lig şampiyonluğu.. İki Türkiye Kupası..
İki Cumhurbaşkanlığı Kupası. İki Süper Kupa..
Ve en önemlisi 2000'de alınan UEFA Kupası..
Avrupa'dan Türkiye'ye ilk kez kupa getiren teknik adam unvanını elinde bulunduran Fatih Terim Galatasaray'ın formasındaki 3 yıldızın birinde tek başına imzası olan bir İmparator..

***
Fatih Terim için "Gelen ağam giden paşam" felsefesi olmamıştır.. Çünkü 1974'te imza attığı G.Saray'a ilk günkü gibi bağlıdır. Galatasaray'ı yaşadığı gibi çalıştığı her dönemde yaşatmıştır. Florya, Terim'li dönemlerde buram buram Galatasaray kokar.. Yerli ya da yabancı olsun gelen her hoca Florya'yı yuvası gibi görmemiş sadece çalıştığı tesis olarak kabullenmiştir. "Konu Galatasaray ise; gerisi tefarruattır" sözü Terim'in başucunda yıllardır durur..
***
Galatasaray Başkan Ünal Aysal göreve geldiği ilk günlerde Florya'da kendi düzenlerini kurmaya çalışanların baskısıyla Fatih Terim ismine sıcak bakmıyordu.
Ancak camia, yönetim ve taraftar baskısı Aysal-Terim birlikteliğini yarattı. Bu kararın ne kadar doğru olduğunu Galatasaray'ın Terim'le kazandığı başarılar kanıtlıyor..
***
Göreve atanmış (!) Fatih Terim'in Galatasaray Kongre ve Divan üyesi olarak kulüpteki yılları seçilmiş Başkan Ünal Aysal'dan kat kat fazladır. Terim, Galatasaray'ın içinden yetiştirdiği önemli bir evladıdır.
***
Ben, Terim'e ve Başkan Aysal'a 4 Ağustos'taki Arsenal finalinden sonra Milli Takım gerçeğini söyledim.
Terim şaşırdı. Aysal, "Nasıl olur?" dedi. Emrin nereden geldiğini başkan Aysal'a söyleyince bana, "Ülke menfaatleri söz konusuysa geri teferuattır" dedi.
***
Görsel medya, Terim'in Milli Takım'daki görevini "Galatasaray'ı bırakıyor, Milli Takım'ın başına temelli geçecek" şeklinde yorumlayıp bir de yargısız infaz yapınca; Başkan Ünal Aysal 5 Eylül'de, Terim'e sözleşmesini iki yıl uzatmasını talep etti. Bunu da görüşerek değil, Sportif A.Ş yoluyla yaptı..
Bilgi kirliliğini durdurmak ve yapılan ağır eleştirilerin önünü kesmek için Terim, Antalya maçı sonrası şunları söyledi: "Galatasaray benim için seçenek değil. Galatasaray yıpratılmaya çalışılmasın. Ben ve başkan karşı karşıya getirilmesin. Bu yaklaşım benim ahlak anlayışıma uygun değildir. Ben attığım imzalara hep sahip çıktım. Benim Galatasaray'da bir yıllık imzam var. Zaten bizim imzalarımız birer sene gidiyor.
İlk anlaşmam da öyleydi.. Başkanım 'Başarıya dayalı imza' dememiş miydi?"
***
Fatih Terim "Bizim imzalarımız bir yıllık gidiyor. İlk anlaşmam da öyleydi" diyerek gerçeği söylemiyor. Ben bir kongre üyesi ve Ünal Aysal'a oy atmış biri olarak gerçeği söyleyeceğim.
Belgesiz konuşmam, araştırmadan yazmam. Tarih: 1 Temmuz 2011.. Yer: TT Arena basın odası.. Terim ile eski yönetici Ali Dürüst sözleşmeye imza atıyor. Kalemi de Abdürrahim Albayrak veriyor.
Galatasaray Sportif A.Ş imza sonrası SPK'ya şu bilgiyi geçiyor: "Fatih Terim'le 2011-2012 sezonundan başlamak üzere 3 sezon için kontrat imzalanmıştır.
Terim'e her sezon için 2 milyon Euro ücret ödenecektir."
***
Demek ki Terim'le yapılan sözleşme tek yıllık değil üç yıllıkmış değil mi?.. Hayır değil.. Terim imza atmadan önce Başkan Aysal-Ali Dürüst'le bir araya geliyor ve bu üçlü "Üç yıllık sözleşme" üzerine anlaşıyor.
Sonra ne oluyor?
Başkan Aysal, (Teknesinde tatil yaparken telefonla konuşup teyit aldığım) Refik Arkan'ı elçi olarak Terim'e gönderip, "Üç yıllık sözleşmeyi bir yıllık yapalım" diyor. Galatasaray'da "Kol kırılır yen içinde" sözünden hareket eden Terim bir yılı kabul ediyor.
***
Üç yılı kabul etmeyen sayın Başkan Ünal Aysal şimdi nasıl oluyor da Terim'e "Gel sözleşmeni iki yıl uzatalım" diyor.. Keşke Aysal bu talebini ikinci başkanlık dönemine başlarken söyleseydi.
Başarı.. Başarı.. Başarı sloganıyla Galatasaray'a başkan olan ve Terim'le imza sözleşmelerini "Başarı" üzerine yapan Sayın Ünal Aysal'ın şimdi Terim'i kaybetme korkusuyla "Hoca gel sözleşmeni iki yıl uzatalım" talebi kendi doğrularıyla çelişmiyor mu?
Geldiği gün Galatasaray'da üç yıllığına anlaşan ama sözleşmesi Başkan Aysal'ın isteğiyle tek yıla indirilen Terim, sözleşmeyi iki yıl uzatma konusuna bu kadar duyarsız mı davranır? Terim'i tanırım asla, "Dün dündür bugün bugündür" demez. Artık Başkan Aysal ve Terim'in bu konuyu daha fazla gündemde tutmamaları polemiklerin önünü keser. G.Saray da zarar görmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA