Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Elde var bir

Çalkantılı ve huzursuz bir sezon geçiren Galatasaray, ortaya koyduğu hedeflerden ilkine ulaştı... Çalıştırdığı takımlarda kupa kazanmayı adet edinen Mancini, bu başarısını Galatasaray'da da sergiledi. Konya'da Galatasaray belki çok iyi oynamadığı bir maçta Eskişehirspor'a ciddi pozisyonlar vermeden, Sneijder'in akıl dolu vuruşuyla dokuz yıl sonra kupaya uzandı. Şimdi Galatasaray'ın önündeki tek hedef lig ikinciliği... Eğer Trabzonspor ve Kayseri Erciyes'i de yenerlerse bu hedefe de ulaşacaklar.
Başkan Aysal, yönetimi ile yaptığı toplantıda şöyle demişti: "İki hedefimiz var; kupa ve lig ikinciliği. Eğer ikisini de kazanırsak ilk yönetim toplantısını TT Arena'da yaparız. Bir hedefi kazanırsak Ada'da toplanırız. Hiçbirine ulaşamazsak Kalamış'ta buluşuruz."
Bu açıklamanın şifresini Başkan Aysal biliyor. Ama Ada'da toplantı şimdilik garanti oldu. Maça gelince; Galatasaray topun kontrolünü Eskişehirspor'a bıraktı, kontrataklar ile golü aradı. Ancak ilk yarıda pozisyonu bulan Galatasaray idi... Sabri ve Burak ile üç net pozisyonu harcadılar... Kamil'in de topa dokunuşu penaltıydı ama Hüseyin Göçek pozisyonu süzemedi. Eskişehirspor topla oynuyorum derken iyi oynadığını zannetti ama rakip kalede pozisyon üretemedi. Galatasaray hep rakibin hata yapmasını bekledi ve büyük takım farkını ortaya koyarken, yıldızı Sneijder ile de çilingir misali bir gol attı. Galatasaray'da Yekta kritik iki pozisyonda takımını gol yemekten kurtardı. Muslera'nın dönüşü savunmaya güven verdi. Chedjou hatasız oynadı. Burak-Selçuk ikilisi çok çalıştı. Sonuçta Galatasaray, sezonu kupasız geçirmedi.
Ödül törenini tepeden izleme şansı buldum. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaraylı oyuncuların hepsiyle el sıkışıp öpüşürken, "Gönderilsin" dediği Melo'ya elini bile uzatmadı... TFF Başkanı'nın bu davranışı fair play anlayışına hiç uygun değil. Ve kupa törenine bu üzücü görüntü hiç ama hiç yakışmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA