Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ali Sami Yen turnuvası neden yok!

29 Temmuz 1951 Galatasaray Kulübü'nün kurucusu merhum Ali Sami Yen'in ölüm tarihi... Ali Sami Yen, her yıl 29 Temmuz'da yöneticiler tarafından kabri başında dualarla anılır. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en büyük ve en başarılı kulübü Galatasaray'ın kurucusu sadece doğum ve ölüm gününde ile kongrelerde mi anılmalıdır? Türkiye'nin büyük kulüplerinin evlerinde "Turnuva düzenleme" kültürü yok. Bugün dünyada birçok kulüp sezon öncesi ciddi ve kaliteli turnuvalara katılıyor. Avrupa'da geleneksel hale gelen turnuvalara bakalım; İtalya'da Tim Trophy, İspanya'da Gambert Trophy ve Santiago Bernabeu Kupası, Hollanda'da Amsterdam Turnuvası, İngiltere'de Arsenal'in düzenlediği Emirates Cup... İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'nın düzenlediği turnuvalar kulüp efsanelerinin ismini taşıyor. İtalya'da Milan kulübü 20 yılı aşkın süredir Onursal Başkan Berlusconi'nin babasının adına taşıyan "Trofeo Luigi Berlusconi" kupasını organize ediyor.
G.Saray'ın, F.Bahçe'nin hatta geçici de olsa Beşiktaş'ın 50 binin üzerinde kapasiteli statları var. Fenerbahçe nihayet Soma faciası anısına Chelsea ve Beşiktaş'ın katılacağı 45'er dakikalık maçlar halinde oynanacak bir mini turnuva düzenledi.

AYSAL ADIM ATMALI

G.Saray da kurucu Ali Sami Yen adına artık TT Arena'da bir turnuva düzenlemeyi akıl etmelidir. G.Saray, Avrupa'da en çok tanınan takım olma sıfatıyla ünlü kulüpleri TT Arena'ya getirir... Lise kökenli başkan Ünal Aysal, lisede kurulan Galatasaray'ın efsane Başkanı Ali Sami Yen adına tıpkı Emirates Cup gibi geleneksel hale gelecek bir "Ali Sami Yen Kupası" düzenlemenin adımlarını atmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA