Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

G.Saray'ın rakipleri bu takımlar olamaz

G.saray 'ın, 14 Temmuz'da başlayıp 27 Temmuz'da biten ilk kamp döneminin planlayıcısı Roberto Mancini...
8 Ağustos-16 Ağustos tarihlerindeki kamp döneminin rotasını ise Cesare Prandelli belirleyecek...
İlk bölümde G.Saray mevcut oyuncularla güç depoladı. İkinci dönemdeki çalışmalar hız yükseltme üzerine yapılacak. 2014-15 döneminin fikstürü 3 Temmuz süreci sonrasının sürecine benziyor. Nasıl mı?

RAKİPLER ÖNEMLİ

G.Saray'ın şampiyon olduğu 2011-12 sezonu 11 Eylül'de start almıştı. Yeni sezon her ne kadar 29 Ağustos'ta topbaşı yapsa da milli maçlar nedeniyle verilecek aradan sonra lig treni gerçek rayına 14 Eylül'de girecek.
Kampın ilk etabındaki Rapid Wien ve Honved, G.Saray'ın gücünü test edeceği takımlar değildi.
G.Saray'ın ikinci etap kampta maç yapacağı takımlar Şampiyonlar Ligi ayarında olmalıdır. Hatırlatayım; Fatih Terim'le kazanılan iki şampiyonluğun ilkinde yeni kurulan G.Saray Avrupa'da yoktu. Terim; hazırlık maçlarında Real Madrid, Olympiakos, Liverpool, Inter ve Twente gibi Devler Ligi'Nde boy gösterecek takımları tercih etti. Terim, takıma "Siz Devler Ligi oyuncularısınız" mesajını vermek istemişti. Bu vizyon yüklemesi G.Saray'ı şampiyonluğa taşıdı.
Terim'in ikinci yılında Fiorentina, Lazio ve Genova sezon öncesi G.Saray'ın gücünü test ettiği önemli takımlar oldu.
Son sezonda Terimli G.Saray önce Malaga sonra Napoli ile oynadı. Ardından 3-4 Ağustos'ta şampiyon olduğu Emirates Kupası'nda Şampiyonlar Ligi'ne katılan Arsenal ve Porto ile karşılaştı. Bu tabloya bakınca Prandelli, ikinci kamp döneminde G.Saray'ın mutaka Şampiyonlar Ligi takımlarıyla ya da bu ayarda takımlarla hazırlık maçı yapmasına özen göstermeli, hatta yönetime bu konuda baskıcı davranmalıdır. Takım uyumunu yakalamak ve birlikte oynama alışkanlığını kazanmak adına bir oyuncu için en iyi antrenman maçtır.

A.MADRİD YETMEZ
Takım uyumuna önem veren ve takımın yerden ayağa isabetli pas oynamasına özen gösteren, G.Saray'ın kanatlardan hızlı ataklar yapmasını isteyen Prandelli, felsefesinin oturup oturmadığına ancak güçlü takımlara karşı oyuncularının vereceği reflekslerle karar verebilir.
G.Saray'a, İzmir'de 6 Ağustos'ta oynayacakları Atletico Madrid maçı yetmez. Ayrıca ikinci kamp dönemini sadece Charleroi ile kapatmak komik ve ayıp olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA