Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Burak, ayak ve kale ezberini geliştirmeli

Ronaldo, Messi, Iniesta, Neymar, Bale, James Rodriquez gibi yıldız oyuncular yeteneklerini geliştirmek için toplu idmanların dışında "Bireysel idman" yapıyormuş. Bu idmanlarda oyuncular top sürme, şut atma, etkili frikik kullanma, isabetli orta yapma konusunda "Ayak ezberlerini" geliştiriyorlarmış.
Hep merak ederim; acaba bizim futbolcularımız yeteneklerini geliştirme, eksiklerini giderme adına özel bir çalışma yapıyorlar mı? Araştırdım; çok azı bireysel antrenmana özen gösteriyor. Oysa Avrupa'nın birçok kulübünün alt yapısında bireysel idmanlara büyük önem veriliyor. Örneğin tüm forvet oyuncuları zaman zaman antrenmanlarda defansta oynatılıyor. Bu anlayış oyuncusunun ufkunu genişletmesi için uygulanıyor.
Geçmişte; Metin Oktay, Prekazi, Tanju, Hagi, Hooijdonk ayak ezberlerini kaybetmemek için idman sonunda bireysel olarak çalışıyormuş. Türk oyuncular yeterince pratik yapmıyor. Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz en olgun dönemini yaşıyor. Fiziği mükemmel. Burak'ta hız var, çabukluk var, fule var. Burak bence Avrupa'da rakip savunma arkasına en çabuk sarkan bir golcü... Allah nazardan korusun, Burak bir golcü için aranan tüm özelliklere sahip. Buna rağmen Burak'ın gol vuruşlarında ciddi bir zaafiyet göze çarpıyor. Bazen inanılmaz goller atıyor, bazen herkesin "Goooll" diye ayağa kalktığı pozisyonu kaçırıyor Örneğin, Honved'e attığı gol çok zarifti. Rapid'e kaçırdığı gol ise amatörceydi. Sorun nedir biliyor musunuz? Burak topla buluştuğunda nerede olduğunu bilmiyor. Burak bu zafiyetini gidermesi için kale ezberini geliştirmek zorunda. Örneğin Tanju ve Jardel'de "Kale ezberi" mükemmeldi. Eğer Burak "Bireysel idmana" göz kırparsa inanıyorum "Ayak ezberi" de gelişecek daha kolay ve daha çok gol atacaktır.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA