Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Federasyon esnek olmalı

Futbol Federasyonu kararıyla yeni sezonda yabancı oyuncu uygulaması sahada 5, kulübede 3 olacak. Başta büyük kulüpler olmak üzere birçok kulüp yabancı oyuncularıyla geçmişte ya uzun sözleşmeler yaptı, ya da sözleşmeleri uzattı. Kural, "Kadroda 8 yabancı olacak.
Tribünde olmayacak"
diyor.
TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören, Beşiktaş başkanlığı döneminde çok yabancı oyuncuya sahipti. Yaşadığı sıkıntıları da unutmamıştır. 5+3 kuralı nedeniyle kadrolarındaki yabancı şişkinliğini azaltmaya çalışan kulüpler zor anlar yaşıyor. Gönderilmek istenen yabancı oyuncular bu fırsatı değerlendirmeye çalışıp ayrılmak için neredeyse kulübün tapusunu da istiyor.
TFF sadece bu yıla mahsus olmak üzere kurala esneklik getirip kulüpleri rahatlatmalı. 8 yabancı dışındaki oyuncuların tribüne gönderilmesine izin vermeli ama oynamalarına izin vermemeli. Bu kural gözden geçirilip esnetilirse kulüpler de fırsatçı yabancıların açgözlülüğünden kurtulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA