Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Muslera yetmedi

Süper Kupa öncesi camiaya galibiyet sözü veren Sneijder ve Selçuk, Galatasaray'ın en verimsiz oyuncularıydı. Prandelli geldiği günden itibaren önce kaptan Selçuk sonra da Sneijder'i överek ikiliyi ön plana çıkarmıştı. Tatilde çok çalıştığını söyleyen Hollandalı sahada yürüdü.
Selçuk yaptığı bireysel pas hatalarıyla Fenerbahçe'yi pozisyonlara soktu.
Yeterince öne doğru oynayamayıp top kayıpları yapınca Melo hücuma katkı sağlamak için yeterli özgürlük bulamadı. Eğer bir takımda kaleci maçın en iyisi olarak ön plana çıkıyor ve rakibe direnç gösteriyorsa o takımın halinin ne olduğunu siz düşünün. Muslera G.Saray'da gecenin yıldızıydı. Yüzde 100 üç golü önlerken, sayısız kurtarışlar da yaptı.
Hazırlık maçlarının flaş takımı F.Bahçe rakibi önünde topa daha çok hükmetti. Uyumlu kadrosuyla ciddi pozisyonlar buldu. Prandelli, Telles'i sorgulamalı. Brezilyalı geçen yıl yorgun geldi ama bu sezona kafadan başladı. F.Bahçe, Brezilyalının savunma zafiyetini doğru analiz etmiş, ataklarını Emenike, Sow ve Gökhan'la sürekli Telles'in bölgesinden yaptı. G.Saray, savunmanın sağına oyuncu arıyor ama sol bek de ciddi alarm veriyor.
Galatasaray'ın fizik gücünde bir sorun yok ama oyuncuların pas alışverişi ve yardımlaşmasında senkron sorunu var. Kale önüne kadar geliyorlar ama final paslarında hep yanlış karar veriyorlar. Sıcak havada maçın uzatmaya gitmesi ikinci yarıda fizik gücünü ön plana çıkartan bir G.Saray izlememizi sağladı. Selçuk'un öne çıkması ve takımın mesafeleri daraltması sonucu Burak, Bruma ve Olcan'ın daha fazla rakip kalede görünmelerini sağladı. Özellikle Olcan vurması gereken yerde Burak'ı arayıp, Bruma da pas vermesi gereken yerde şutu deneyince G.Saray golle tanışamadı.
Penaltılar beceri ve şanstır. Gecenin yıldızı Muslera iki penaltı kurtarsa da kupayı takımına getiremedi. Maç boyu pek tehlike yaşamayan Volkan, rakiplerinin kötü penaltılarında öne çıkıp Galatasaray'ın üçüncü kez Süper Kupa'yı almasını engelledi.

Gecenin yıldızı Muslera iki penaltı kurtarsa da kupayı takımına getiremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA