Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hamzaoğlu adaleti!..

Hamza hocanın Süper Lig karnesi: 9 maç, 7 galibiyet ve iki beraberlik. Bu tablo Galatasaray'ın, Hamza hoca ile ligde başarı merdivenlerini tırmanmayı sürdürdüğünü gösteriyor.
Kazanan kadro bozulmaz ilkesini uygulayan Hamza hocanın kupada Konyaspor'u farklı yenen kadroyu bozmaması akılcıydı. Bu adaletli felsefe sayesinde Galatasaray, Balıkesir'i 15 dakikaya sığdırdığı 3 golle yenerken sayısız gol fırsatını oyuncuların "Rehavet, egoistlik ve yanlış pas" tercihleriyle harcadı.
Galatasaraylı oyuncular coşkulu oynadı. Bruma sağda, Yasin solda kanatlardan yaptıkları hızlı hücumlarla Galatasaray'ın gol yollarında etkili olmasını sağladı. Burak-Tarık ikilisi sağda kaptan Selçuk'tan fazlasıyla destek almasına rağmen kenar ortalarda isabetli değildi. Tarık'ın orta konusunda, Bruma'nın çalım atma anlamında kendilerini geliştirmeleri gerekir. Galatasaray, Balıkesir'i soldan çökertti. Olcan, Yasin, Sneijder, Melo dörtlüsü solda oluşturdukları 'baklava' sayesinde mükemmel pas-alışverişi yaptılar. Olcan'ın solda oynaması G.Saray'a hücum zenginliği katıyor.
Bu maçı acaba Prandelli seyretti mi? Israrla aldırdığı Yasin'i Prandelli deplasmandaki Balıkesir maçında sağ bek oynatmış ve Galatasaray kaybetmişti. Yasin sol kanatta çabukluğuyla verimli oynarken attırdığı iki gole resmen 'pas istasyonu' oldu.
Kaptan Selçuk oyunu sadece organize etmedi, hatasız oynadı, oyuna akıl koydu ve maç boyu Balıkesir'in gol pozisyonuna dönüşecek ataklarına müdahale etti.
Futbolda rehavete ve rakibi küçük görmeye yer yok. Balıkesir 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaraylı oyuncular, "Maç bitti" havasına girdi. Bu yanlış, rakibin pozisyon üretmesine ve gol bulmasına neden oldu. Hamza Hoca'nın Olcan-Sneijder ikilisiyle uyum kuran ve iyi oynayan Yasin'i çıkarması yanlış hamleydi. Bruma çıkmalıydı. Skor avantajını ele geçirmişken Umut tercihinin yerine Pandev'i almak daha mantıklı olurdu. Neden? Çünkü Burak-Umut ikilisinin ne oynadığını biliyoruz.
Hamza hoca Burak-Pandev ikilisini birlikte görmeliydi. Ayrıca Yasin, Sneijder, Burak, Olcan dörtlüsünün uyumunu göz önüne alırsak Pandev tutacağı toplarla hücuma çok ciddi katkılar sağlardı.

En yüksek not 8 Selçuk İnan

En düşük not 4 Tarık Çamdal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA