Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hamit'in dönüşü

Galatasaray'ın sivri dilli felsefe hocası Hamit Altıntop, Guus Hiddink döneminde Milli Takım'ın Azerbaycan'a yenildiği karşılaşma sonrası şöyle konuşmuştu: "Fizik olarak yetersiz arkadaşlarımız var. Bu işler sadece yetenekle olmaz. Disiplinli çalışıp, birlikte hareket etmeliyiz. Başarı yüzde 70, yüzde 80 çalışmakla oluyor."
Galatasaray camiası ve taraftarları 2008'deki Hamit'i sadece Schalke maçında görmüştü. Melo gibi Galatasaray omurgasının en önemli adamının uzun süre olmayacağı durumda Hamit'in nasıl verim vereceği soru işaretiydi. Sivas'ta iyi oynayan Hamit Altıntop, kendisine inanan Hamza hocanın güvenini boşa çıkarmadı. Erciyes maçında sahanın yıldızı Galatasaray'ın oyun aklı, kaptan Selçuk ve Sneijder'le birlikte Hamit Altıntop oldu. Orta alanda rakibi başarıyla karşılayan, müthiş toplar çalan, doğru pozisyon alan, savunma önünde kritik dokunuşlar yapan ve en önemlisi rakiple top arasına vücudunu koyarak Erciyes atağını Galatasaray atağına dönüştüren Hamit'i keyifle izledik. Taraftarın maç boyu büyük alkışını alan Hamit fizik olarak hiç düşmedi. Oyununa bir duruş ve karakter koyarak hem Selçuk'u rahatlattı hem de tüm takıma ve teknik heyete "Melo'nun yokluğunda bana güvenin, inanın" mesajını dolu dolu verdi. Galatasaray'ın Umut'la kazandığı erken gol sonrası kurduğu müthiş baskıda gol bulamaması Bruma'nın bireysel egosu ve yanlış pas tercihlerinin rolü vardı. Bruma oyuna sadece hız ve çabukluk koyuyor akıl katamıyor. Bu eksiğini gidermesi için Hamza hocanın idmanlarda sık tekrar yaptırması gerekiyor.
Galatasaray zihinsel ve fiziksel olarak Erciyes'in önündeydi. Vleminckx'in golünden sonra yaşanan durgunluk ve şaşkınlık şaşırtıcıydı. Büyük takım iyi oynarken gol yese bile akıl tutulması yaşamamalı. Devre arası rehabilite iyi yapılmış olacak ki; tüm takım maçı kazanmaya motive olduğu gibi mücadele olarak da ciddi bir fizik güç sarf ederek adeta gövde gösterisi yaptı. Erciyes'in üzerine yıkılan Galatasaray'a direnecek gücü azaldı. Çünkü önde yapılan hücum pres Erciyes savunmasının ritmini bozup hata yapmasını sağladı.
Hamza hoca artık Yasin-Telles, Bruma-Emre Çolak değişikliklerini yapıyor. Ancak Telles ve Emre Çolak girdikten sonra savunmaya yardım etmeliler, rakibi kovalamalılar ve özellikle "Laubali" davranışlardan kaçınmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA