Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Aslan konuşmuyor

Mükemmel bir derbi izledik. Futbol adına Kadıköy'de her şey vardı. İki takım da müthiş pozisyonlar buldu. İnanılmaz goller kaçtı. Kazanma adına kimse geri adım atmadı. Özellikle ilk yarı oyuna akıl koyan, Selçuk ve Burak'la iki net gol pozisyonu bulan ama atamayan Galatasaray vardı. Galatasaray'ın iyi oyununda İsmail hocanın Diego'ya şans verip Meireles'i oynatmaması etkili oldu.
İkinci yarı F.Bahçe'nin müthiş baskısı altında oynandı. Kaleciler Muslera ve Volkan derbinin yıldızları olmaya adaydı. Volkan akıl almaz kurtarışlar yaparken, Muslera'nın kapattığı köşeden Kuyt'a gol izni vermesi kalitesine yakışmadı.
Kağıt üzerinde yaptığınız hesaplar bazen sürpriz sonuçlar doğurabilir. Hamza hocanın sahaya sürdüğü kadro Hakan Balta sakatlanıncaya kadar mükemmel işledi. Kaldı ki; bu sakatlıkta ayağındaki topu Muslera'ya oynamayıp Balta'ya gereksiz pas yapan Hamit suçluydu.
Koray girdikten sonra G.Saray savunmasının senkronu bozulurken Balta'nın kazandırdığı sakinlik yerini telaşa ve güvensiz bir ortama bıraktı. Chedjou tek başına savunmayı ayakta tutmaya çalıştı.
Hamza hocanın zihinsel ve fiziksel olarak tükenen Telles'i alması doğruydu. F.Bahçe'nin Alper, Webo değişikliğinden sonra G.Saray'ın üzerine, "Ya hep ya hiç" diye yüklendiği anlarda orta alanda oyunu tutacak futbolcuya ihtiyacı vardı. Bu Dzemaili olmalıydı. Hamza hocanın bu baskıyı görüp hamle yapmaması beni şaşırttı. Artık Umut-Burak çift forveti fazlaydı. Dzemaili girseydi, Selçuk daha rahat gidebilir Hamit'e Dzemaili destek verebileceği gibi topun G.Saray'da kalması sağlanırdı. İlk maçın kahramanı Sneijder sahada yoktu. Muslera ve Chedjou ısrarla arkadaşlarına 'konuşun' uyarısını yaptı.
Galatasaray'ın en büyük zaafı konuşmamaktı. Kaptan Selçuk'un bu işi üstlenmesi gerekir. Kuyt'ın attığı gole Muslera'nın hatası gözüyle baktım ancak Sabri ne iş yapar? Kaptanlık düzeyine ulaşmış ve 11 yıldır oynayan Sabri bu sorumsuzluğu yapmamalıydı. Kuyt maç boyu böyle rahat topla buluşup şut bile atmadı. Beraberliğin puan farkını sürdüreceği dakikalarda başta Hamza hoca olmak üzere teknik heyet, Selçuk ve Sabri'nin yanı sıra Hamit akıl tutulması yaşamamalıydı.

En yüksek not 9
Volkan Demirel

En düşük not 4
Burak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA