Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yasin'li oyun farkı

Galatasaray'ın 2-0 önde götürdüğü maçta Başakşehir'e karşı son 12 dakikada 2 gol yemesinin yankıları sürüyor. Bu durum için farklı iki görüş var... 1-Büyük bir takım 2-0 öne geçtiği maçı korumalıydı.
2-Yasin değişikliği yanlıştı. Fatura Galatasaray'a ağır oldu.
Maç analizimde, "Yasin'li oyun ile Yasin'siz oyun arasında Galatasaray'da gece ile gündüz gibi fark oldu" dedim. Değişikliğin yanlış olduğunu savunurken de Yasin'li Galatasaray'ın oyunda üstün olduğunu, pozisyon üretmekten zorlanmadığını vurgulamıştım. Dzemali'nin girip Yasin'in çıkmasından sonra Galatasaray'ın temposunun düştüğünü, ritminin zarar gördüğünü ve oyun hakimiyetinin kaybolduğunu anlattım.
Sabah Spor Servisi'nin istatistik uzmanı Taner Karaman'ın önüme koyduğu istatistik maçla ilgili tüm yazdıklarımı doğruladı. Nasıl mı?
1-Yasin oyundayken Galatasaray topa hakim olma konusunda yüzde 69'luk bir üstünlüğe sahip. Yasin çıkınca bu yüzde 46'ya düşüyor. Başakşehir'in yüzde 31 olan topa hakimiyeti Yasin sonrası yüzde 54'e yükseliyor.
2-Yasin'li Galatasaray'ın orta alanda topa sahip olma oranı yüzde 69'u buluyor. Yasin çıkınca bu oran yüzde 32'ye düşüyor. Başakşehir ise Yasin sonrası yüzde 31'den yüzde 58'e yükseliyor.
3-Yasin'li Galatasaray'ın dakika başına isabetli pas sayısı 5.4 iken Yasin çıkınca bu oran 3'e düşüyor. Başakşehir Yasin çıkınca 2.5 olan isabetli pas sayısını 4.4'e yükseltiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA