Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Karakterli oyunu alkışlamalıyız!..

Arabayı park ettikten sonra eve doğru yürüyordum. Önümde 4 liseli genç Hollanda- Türkiye maçı için yapacakları iddiayı tartışıyorlardı. Konuşmalar şöyleydi: "Ne Türkiye'si oğlum Hollanda bize fark. Kaç atar? 3-0 kesin olur. O zaman Hollanda'nın farklı galibiyetine oynayalım.." Bu konuşmalara bakınca Fatih Terim'in, "Milli maç çok kimse için çok önemli değil.." serzenişi geldi.. Milli Takım'a güvenmeyen liseli gençler iddiayı kaybetti. Gençlerin Milliler'e güvenmeye ihtiyacı var. Bu yüzden Milli Takım'ın oyun ve başarı olarak Hollanda maçındaki gibi yürekli, cesaretli ve güvenli bir oyun ortaya koyması gerekiyor. Hollanda'yı elimizden kaçırdık.
Maçı genelde akıllı oynadık. Kompakt oyun anlayışı içinde ayağa etkili pas yapan Hollanda'ya geniş alan ve pozisyon vermedik. Orta alanda adam adama presle Hollanda'nın isabetli ve etkili top kullanmasına izin vermedik. Sakin ve dikkatliydik. Takım savunması ve yardımlaşma mükemmeldi. Kompakt oyunu keşke İzlanda ve Çekler'e de oynasaydık puanımız kesin fazla olurdu. Galibiyeti uzatmada kaybetmenin burukluğunu yaşıyoruz. Ama Milli Takım'ın ortaya koyduğu karakterli oyunu da alkışlamalıyız. Başarı ayrıntılarda gizlidir; Hiddink tüm hamleleri yaptı. Terim ise iki hamleyi sakatlık nedeniyle zorunlu yaptı.. Milli Takım dar kadronun zafiyetini yaşadı. Çünkü; Serdar Aziz sağ stoper değil mi? Serdar çıktı, sol stoper Ersan girdi. Yine sol stoper Hakan Balta sağa geçti. Bu yer değişikliği Millilerin savunma dengesini bozdu.
Bence Burak çıktığında Kazım değil Hamit girmeliydi. Çünkü Hamit gibi oyunu tutacak oyuncuya ihtiyacımız vardı. Sonuç; keyif veren bu Milli Takım'a güvenelim, destekleyelim.. Bu takım 5'e 5 yapacak kaliteye sahip.. UYARI; Türkiye'de hakemler kendini yere atan ve yerde yatan oyunculara fazla taviz veriyor. Alman hakem Felix Brych yere yatmaları yutmadı. Biz de bunun faturasını 6 dakikalık uzatmada golü yiyerek ödedik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA