Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zafere inananlar

Fatih Terim ne demişti: "Bir şeyi kazanmak için bazı şeyleri kaybetmelisin. Unutma; kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin.." Galatasaray, Duygun Yarsuvat başkan olduğunda, Hamza Hoca'nın da takımın başına geçtiği günden itibaren Terim'in bu sözüne sadık kalarak maçlarını oynadı. Üzüntüler ve sevinçler Florya'da "Aile" felsefesiyle harman edildi ama yönetim-teknik heyet-futbolcu ortaklığı, şampiyonluk yarışını hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeden sürdürdü. Beşiktaş maçı doğum sendromu gibi sıkıntılı geçse de Yasin-Sneijder ikilisinin golleriyle zorlu derbi kazanıldı. Galatasaray şampiyonluk kapısından içeri girdi ama henüz şampiyon olmadı. Milan'ın efsane kaptanı Maldini, Ali Sami Yen'de kaybettikleri tarihi maç sonrası şöyle demişti: "Hiç kimse beni bu statta 30 bin seyirci olduğuna inandıramaz. Çünkü tezahürattan kaleci Dida'nın sesini hiç duymadım."
TT Arena'da tribünlerde şampiyonluk havası vardı. Gösteriler muhteşemdi. Ancak oynanmamış bir maç öncesi 4. yıldıza atıf yapılarak, "Herkes rütbesini bilsin. Önümüzde düğmesini iliklesin" pankartını açmak belki anlamlıydı ama rakibi öfkelendirmek ve hırslandırmak adına riskliydi... TT Arena'nın kapasitesi 52 bin kişi. Ancak tribünlerde Maldini'nin kulaklarını çınlatacak kadar fazla ve hiç susmayan bir taraftar vardı. Bilic'le Beşiktaş yine bir derbi kazanamadı ama 2. yarı Galatasaray'a oyunu dar eden baskılı bir mücadele ortaya koydu. Beşiktaş, Demba Ba ile net pozisyonlar buldu. Galatasaray, Beşiktaş'a yine takım ruhuyla ve takım disipliniyle karşılık verdi. Büyük maçlarda büyük oyuncular sahne alırmış. Muslera gecenin kahramanıydı ve inanılmaz kurtarışlar yaptı. Hamit sahaya akıl, sakinlik ve mücadele koydu. Balta, tecrübesini konuşturdu. Sneijder, Beşiktaş'ın direncini kıracak golü kritik dakikada usta bir vuruşla attı. Sabri, mükemmel savunma yaparken bitip tükenmeyen bindirmeler yaptı. Selçuk'u ayrı alkışlıyorum. Doktorların "riskli" bulmasına rağmen Kaptan Selçuk, gemisini zor günde yalnız bırakmadığı gibi mükemmel oynadı.. Bu başarını diğer mimarları Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst "Bir takım nasıl yönetilir" konusunda Galatasaray camiasına adeta ders verip, mesaj yolladı. Bu ikiliyi görevde kalmaları konusunda Dursun Başkan, 'ağabeyleri' olarak ikna etmeli.

En yüksek not 10
Muslera

En düşük not 4
Daniel Opare

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA