Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kriz noktası Arda Turan

İşte Galatasaray'da yaşanan Cüneyt Tanman depreminin tek tek ayrıntıları

Galatasaray Kulübü'nde bir haftadır arka arkaya önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu önemli gelişmeleri bu sayfalarda okudunuz ve öğrendiniz. Şimdi konuyu hem analiz edelim hem de perde arkasına uzanalım. Galatasaray'da başkanlık sistemi vardır. Yönetim toplantılarında herkes görüşünü ortaya atar, sonunda kararı başkan verir. Yani başkan ne derse o olur. Özellikle kongrelerde en son konuşmaları başkan yapar ve bu konuşmanın üzerine de hiç kimse Galatasaray etiği adına kürsüye çıkmaz. Çıkmaya çalışana da izin verilmez. Başkan Dursun Özbek, seçim öncesi yönetimde görev yapacak isimleri camiaya tanıtırken Cüneyt Tanman'ı 'efsane kaptan' şeklinde kürsüye çağırmış ve futbolun başına patron yapacağını söylemişti. Camiada ve eski sporcular arasında bu fikre sıcak bakmayanlar çoğunluktaydı ama başkan Özbek, "Benim tercihim bu" diyerek eleştirilerin önünü kesti. Yani Tanman'ın arkasında durdu.

BAŞKANI ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ
Ancak başkanın güvendiği dağlara kar yağdı. Cüneyt Tanman'ın göreve başlar başlamaz medya mensuplarıyla özellikle transfer konusunda sık sık temasta bulunması 'ketum' diye bilinen davranışlarını büyük erozyona uğrattı. Her söylenene cevap vermeye çalışması ve yapılacak denilen transferlerin gerçekleşmemesi sosyal medyada da taraftarlar tarafından ağır cümlelerle eleştirildi. Ancak istifaya götüren en büyük etken ise Arda Turan ile ilgili yaptığı açıklamaydı. Çünkü başkan Dursun Özbek, Barcelona'da Ocak ayına kadar oynayamayacak Arda Turan için, "Gelirse kapınız Arda'ya açık olur mu?" şeklindeki soruya, "Arda bizim evladımız, seve seve kapımızı açarız. Buyursun gelsin" yorumunu yapmıştı. Ancak Tanman'ın, "Arda'nın gelmesi Galatasaray için çok mantıklı değil. Takım üzerinde olumsuz etki yaratır" şeklindeki sözleri camiada büyük rahatsızlık yarattı. Camianın ileri gelenleri, Tanman'ın bu söylemiyle Galatasaray'ın başkanını çok zor duruma düşürdüğü yorumlarını yaptı.

HAMZAOĞLU DA ÇOK RAHATSIZ OLDU
Tanman'ın sözleri, 'Galatasaray'da başkanın söylemi üzerine söylem olmaz' ilkesine karşı çıkmak anlamına geliyordu. Bence televizyonlara sık bağlanması, sorulanlara cevap verirken net konuşamaması ve sözleşme yenilenirken verilen yüksek ücret nedeniyle eleştirilen Sabri'yi koruma adına taraftarı karşısına alması büyük tepki topladı. Geçmiş dönemde görev yapan yöneticiler de sözleşme uzatılırken Sabri'ye ödenen parayı çok bulmuşlardı. Tanman'ın tüm bu konularda dikine hareket etmesi, Arda söylemiyle zirve yaptı. Ayrıca altyapıda Ahmet Akçan'ı göreve getirmeyi teklif etmesi, öncelikle birlikte çalışacağı teknik heyette rahatsızlık yarattı. Çünkü teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, altyapının içerisinde bilgisine çok güvendiği Yıldırım Uran'a önemli görev vermeyi düşünüyordu. Tanman'ın, Akçan'ı önermesine rağmen başkanın hala sözleşmesini imzalamaması bu kararın geçerlilik kabul etmediğinin göstergesiydi.

TANMAN'IN YETKİLERİ ELİNDEN ALINDI
Salı günü yapılan yönetim toplantısının hedef adamı Cüneyt Tanman'dı. Başkan Özbek, "İkinci kamp dönemi sonuna kadar transfer konuşulmayacak" talimatını verirken, Cüneyt Tanman'ın da yetkilerini kısıtladı. Bu tepkiler ve başkanın sert tavrı, hayatı boyunca eleştiriden hoşlanmayan Tanman'ı istifaya götürdü. Bir gerçek var ki hem camia hem de yönetici arkadaşları görevi bırakma üslubundan rahatsız oldu. Geçmiş dönemlerde birçok kişi futbol şubesinden istifa etmiş ama geriye dönük hiçbir yorum yapmamıştı. Camianın ileri gelenleri, Galatasaray'da şampiyonluklar yaşamış, kupalar kazanmış, milli olmuş ve kaptanlık yapmış bir kişinin, seçilmiş bir yönetici olarak bunu bir basın toplantısıyla ve başkandan izin alarak yapmasının doğru olacağını, 'Kol kırılır yen içinde kalır' felsefesiyle hareket etmesi gerektiğini vurguladılar.

YÖNETİMDEN 'İSTİFASI' BEKLENİYOR...
Bir yönetici olarak aile sırlarını dışarıya açmak bence Tanman'ın bunca yıl biriktirdiği kariyerine büyük darbe vurdu. Tanman şimdi düz yönetici olarak Galatasaray'da göreve devam edebilir mi, etmek istese bile yönetici arkadaşları onunla birlikte masada her şeyi tartışabilir mi? Bundan sonra Tanman izleyeceği yol haritasını ya kendisi belirleyecek ya da başkan Özbek "Gereğini yap kaptan" diyecek...

AYIP ÇOK AYIP!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Cüneyt Tanman'ın "Yancı olmam" sözlerine çok üzüldüğü ve yakın çevresine, "Ayıp, çok ayıp" dediği öğrenildi. Yönetici arkadaşlarıyla dertleşen Galatasaray başkanının, "Konuşacak bir şey yok. Aile içinde olan şeylerin ifade edilmesini kimse hoş karşılamaz. Ben de karşılamıyorum. Ayıp... Başka da diyecek bir şey yok" ifadesini kullandığı bildirildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA