Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ozan’ın kaderi Pereira’da

Fenerbahçe Volkan Şen ve Ozan Tufan'ı da kadrosuna kattı... Bu iki transfer Fenerbahçe'ye ne katar?
Volkan ve Ozan transferleri Pereira'nın değil Aziz Başkan'ın kararıdır. Volkan ve Ozan, Aziz Başkan'ın "Rakiplerime yar etmem" transferleridir... Peki; Portekizli hoca bu iki yıldızı oynatır mı? Ligde zor, kupada Volkan-Ozan ikilisi şans bulabilir. Yabancı oyuncunun çok olduğu yerde kimse Pereira'dan yerli oyunculara özel ilgi göstermesini beklememeli. Zaten Pereira'nın böyle bir yapısı yok. Baskılar olmasa Pereira Fenerbahçe 11'ini tamamen yabancılardan kurar... Volkan Fernandao'yu paslarıyla beslemiş ve gol kralı olmasında katkı sağlamıştı. Volkan forma şansı bulursa ve Fernandao ile birlikte oynarsa F.Bahçe'ye güç katar. Ozan Tufan; Türk futbolunun geleceğinde yer alacak önemli bir yıldız oyuncudur. O bölgede Pereira'nın aldırdığı Souza ile vatandaşı Meireles var. Pereira biliyorum ki Topal'a sıcak bakmıyor. Ozan'ın futbolunu geliştirmesi kendi elinde değil. Pereira sistemi içinde alınması konusunda "Veto" ettiği Ozan'ı düşüneceğini sanmıyorum..

Tur şifresi: Sakinlik

Fenerbahçe yarın Yunan takımı Atromitos ile karşı karşıya gelecek... Fenerbahçe nasıl bir skorla İstanbul'a dönmeli?
Futbolda, "Rakip nasıl oynarsa oynasın ben kendi sistemimden vazgeçmem" şeklinde felsefe olamaz. Fenerbahçe ne yazık ki Shaktar'a hocası Pereira'nın rakibe göre oyun sistemi belirlememesi yüzünden elendi. Kolay gol yemeyen ve "1-0 olsun bizim olsun" anlayışıyla oynayan Atromitos evinde iki yıldır kaybetmiyor. Bu şu demek; inatçı bir savunma yapıyorlar, sabırlı ve dikkatli oynuyorlar. Rakibin dalgın anında kontratağa hızlı çıkıp bir gol buluyorlar ve üstüne yatıyorlar. Bu oyuna örnek olarak, Nou Camp'taki Barcelona-Athletic Bilbao maçını örnek verebilirim. Yıldızlarla donanan Fenerbahçe gerçekten Avrupa Ligi'ne kalmak istiyorsa dikkatli, sabırlı ve sakin olmalı. Yunan ekibinin sert ve öfkelendiren oyun tarzının tuzağına düşmemeli.

Topal hafıza kartıdır

Talihsiz bir olay yaşayan Mehmet Topal şu sıralar çok gündemde. Takımdan gideceği iddiaları da var. Topal, F.Bahçe için ne demek?
F.Bahçe ve Topal ailesine geçmiş olsun diliyorum. Aziz Başkan'ın Topal'ı bırakacağına inanmıyorum. Çünkü Topal bütün kulüp taraftarlarının sevdiği ve saygı duyduğu bir isim. Ayrıca Topal, Volkan, Gökhan ve Caner gibi oyuncular şu anda hem F.Bahçe'nin ruhu hem de hafıza kartıdır. F.Bahçe'yi tamamen yabancı oyuncuların tekeline bırakmak büyük hata olur. Örnek mi? Pereira'nın Lviv'de Fred'le yaşadığı olayda sahada eğer Türk oyuncular fazla olsaydı o tartışma F.Bahçe takımında pozitif enerjiye dönüşürdü. Çünkü yerli oyuncular hocalarını ezdirmezdi...

Yıldızlar kaprislidir

Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile Burak Yılmaz arasında bir sorun var mı?
Bu ikili geçen sezon birlikte şampiyon oldu ve birlikte üç kupa kazandı. Ayrıca bu üçlü birbirlerinin karakterlerini de yakından tanıyorlar. Yıldız oyuncuların oyun çıkışı dakikaları çok önemli. Hamza Hoca Burak ve Sneijder'i 80 ile 90 arasında oyundan alsaydı hiç sorun olmazdı. Örneğin Hamza Hoca'nın iyi oynayan Yasin'i, Başakşehir maçında "Taktiksel" olarak kenara alışı çok yanlıştı. Yasin de Burak ve Sneijder kadar yıldız olsaydı tepkisi de suskun olmazdı. Hamza Hoca nabza göre şerbeti verip ilişkileri tatlıya bağlayacak bir ruh haline sahiptir.

Hamza hoca duruşu

Melo hem Sivas'a hem de Madrid'e götürülmedi.. Hamza Hamzaoğlu sizce neden böyle bir şey yaptı?
Melo ile Hamza Hoca'nın arasında bir sorun olamaz. Melo ikinci kampa Sneijder ve Chedjou ile birlikte 20 Temmuz'da katıldı. Hiçbir antrenmanı kaçırmadı. Tüm çift kalelerde yer aldığı takım hep kazandı. Üstelik dayanıklılık testinde birinci çıktı. Bu birincilik Melo'nun tatilde bile çalıştığının göstergesidir. Hamza Hoca, transfer görüşmelerini sürdüren Melo'nun takımda kalıp kalmayacağını bilmediği için takım kurgusu oluşturma adına hazırlık maçlarında oynatmadı. Galatasaray'da kaldığı kesinleştiği gün Melo Sivas'a götürülebilirdi. Melo'nun götürülmemesini ben de hata olarak gördüm. Hamza Hoca'nın Melo'yu Florya'da bırakmasını iki türlü açıklayabilirim. 1- Takıma duyduğu saygı.. 2- Sivas maçı taktiği uygulanırken Melo sözleşme uzatmamıştı. Görünen köy diyor ki; İnter, Bursaspor ve Sivasspor maçında Galatasaray orta sahası çöktü. Felipe Melo Madrid'e neden gitmedi? Hamza Hoca Sivas maçı sonrası Melo'yu götürmediği için çok eleştirildi. Hamza hoca da, eleştirenlerin söylemlerine yenik düşmemek için Melo'yu Madrid'e götürmedi..

Tanman'a tepki olur

Yönetimden istifa etmeyen Cüneyt Tanman yazarlıktan sonra yorumculuk yapmaya da başladı... Bu etik mi?
Cüneyt Tanman G.Saray'da daha önce de görevler yaptı. Bu görevlerde "Seçilmiş" değil, "Atanmış"tı.. Yani profesyonel olarak görevliydi. Profesyonel olarak görev yaptığı dönemde yazarlığını ve yorumculuğunu Cüneyt Kaptan "Rafa" kaldırmıştı. Profesyonel iken bu hassasiyeti gösteren Tanman'ın G.Saray'da yöneticiliği devam ederken yorumculuğu ve yazarlığı sürdürmesi etik olmaz. G.Saray ve rakip takımlar hakkında yapacağı yorumlar doğru da olsa büyük tepki toplar..

Güneş'in parlak ışığı

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Oğuzhan ilk maçta adeta patladı. Ne düşüyorsunuz? Beşiktaş'ın eksikleri var mı?
Cenk ve Oğuzhan'ın performansı tesadüf değil.. Bu parlak değişim Şenol Hoca'nın Cenk ve Oğuzhan'a kalitelerini hatırlatmalarının ve onlara güvenmelerinin göstergesidir. Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi hocalar sadece yerli oyuncuları hayata döndürmezler yabancı oyuncuları da alkışlanacak seviyeye getirirler.. Bu hocaların hamurunda sevgi ve yönetme becerisi vardır. Güneş sayesinde birçok yerli yıldızın futbolumuza saçacağı ışıkları göreceğiz. Beşiktaş futboluyla gözümüzün pasını sildi. Bilic, Beşiktaş'ı bir basketbol koçu gibi yönetmeyi çalıştığı için oyuncular eleştirilme ve kesik yeme korkusuyla hep kulübeye bağımlı hareket etti. Oğuzhan, Olcay ve Cenk'teki değişim Şenol Hoca'nın sağladığı özgürlük sayesindedir. Beşiktaş'ın topu ayakla oyuna doğru sokacak libero gibi bir kaleciye ihtiyacı var. . Eğer, Veli ve Tolgay'ın dönüşü gecikecekse Atiba'nın yanına Gökhan İnler tipi oyunu yönlendiren bir oyuncu alınabilir. Ekonomik şartlar zorlarsa; Şenol Hoca Sosa'yı geçici olarak Atiba'nın yanına monte edebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA