Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Meydan artık Melo’yu sevmeyenlere kaldı

Galatasaraylı bir yönetici, Melo'nun gönderilişi konusunda bana şöyle dedi: "İnan bana Melo'nun satılmasına karşıydım. Çok direndim ama başaramadım. İşin diğer boyutuna bakarsak; takım arkadaşları sevmiyordu. Sneijder istemiyordu. Yaşı 32 olmuştu. Hem para kazandık hem de Melo'ya ödeyeceğimiz yüksek taahhütlerden kurtulduk. Inter gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 1.5 milyon Euro bonus alacağız. Ayrıca Hamza Hoca, Rodriguez ve Bilal ile Melo'nun yerini dolduracağını söyledi."
Galatasaray'ın Braveheart'ı olarak gördüğüm ve her fırsatta kalitesine, oyun zekasına, hırsına, kaybetmeme karakterine saygı duyduğum Melo'nun karnesine bir bakalım:
2011-2012 sezonu: 36 maç.. 3072 dakika. 12 gol, 1 asist.
2012-2013 sezonu: 35 maç.. 2674 dakika. 1 gol, 6 asist..
2013-2014 sezonu: 47 maç.. 4097 dakika. 3 gol, 1 asist..
2014-2015 sezonu: 34 maç.. 2846 dakika.. 2 gol, 1 asist..
Sonuç:
Melo, bu sezon oynadığı iki maç 123 dakikalık sahada kalma süresini eklersek Galatasaray'da toplam 158 maça çıkmış. 151'inde ilk onbir başlamış. Oyunda 13 bin 38 dakika kalmış, 19 gol atıp 12 gole asist yapmış.
Galatasaray Dergisi'nin Şubat 2015'te "Bizim adam Melo" diye kapak yaptığı Melo Galatasaray tarihine altın harflerle geçerken 4 yılda üç şampiyonluk yaşadı, 8 kupa kazandı. Ve Felipe Melo Türkiye'de "En başarılı Brezilyalı" ünvanını da kazandı.

HANİ VAZGEÇMEZDİNİZ

Tarih 12 Haziran 2015.. İki kupalı 4 yıldızlı şampiyon Galatasaray'ın çiçeği burnunda başkanı Dursan Özbek'i TT Arena'da Mehmet Özcan'la birlikte ziyaret edip sohbet etmiştik. Konu Melo'ya gelince Başkan Özbek SABAH'a manşet olan şu başlığı atmıştı: "Melo'dan vazgeçmeyiz." Başkan Özbek gerekçe olarak da şunları söylemişti: "Taraftarın beğenisini kazanmış, taraftarı çok mutlu eden ve sanki 40 yıllık Galatasaraylı gibi davranan birisi. Melo'nun geldiği günden beri takıma katkısı tartışılmaz. Melo'dan vazgeçmemiz mümkün değil."

SİSTEM HACKLENDİ

Sonuç; Yaşlı diye gönderilen 32 yaşındaki Felipe Melo'yu Inter Kulübü ve Roberto Mancini yaşlı diye almamazlık etmedi.
Geriye dönüp bakmam. Maziyle yaşamam. İnandığım doğruları söylerim. Melo, kaptan Selçuk'la birlikte Galatasaray omurgasının şifresiydi.. Galatasaray yönetimi bu şifrenin Inter ve Mancini tarafından hacklenmesine izin verdi.

PANSUMAN OLAMAZLAR

Bir atasözü şöyle der: Geldiğinde yer dolduran değil gittiğinde yeri doldurulamayan ol.
Galatasaray'da pes etmeyen, meydan okuyan, kalbiyle oynayan, yılmayan, savaşçı ruhlu Melo'nun yeri dolar mı? Jose Rodriguez ve Bilal Kısa bırakın yerini doldurmayı pansuman bile olamazlar.
Profesyonellikte kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Ama herkesin işini doğru icra etmesi bir görevdir. Artık meydan Felipe Melo'yu sevmeyenlerindir.
Unutmadan; yazın yenen hurmalar kışın adamı tırmalarmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA