Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Cesaretimizi toplayınca

Ankara'daki terör canımızı fazlasıyla acıttı. Gözlerimiz yaş doldu. Yüreğimiz dağlandı. Aileler perişan oldu. Terörü ve terörden beslenenleri kınıyorum. Allah kaybettiklerimizin mekanını cennet eylesin, ailelerine sabırlar versin, yaralılar da şifa bulsun. Allah bu acıları bize bir daha yaşatmasın.

***

Prag'da Çekler'le oynayacağımız maça oyuncularımız Ankara'daki terör nedeniyle buruk çıktı. Gözyaşları ile kazanma duygumuz birbirine karışmıştı. Acının yarattığı burukluğu ilk yarı fazlasıyla yaşadık. Milli Takım kafaca maça uyum sağlayamadı. Paris biletini geçen ay alan Çekler çok rahattı. Hollanda'nın Kazakları yendiğini bilerek maça çıktık. Takımdaki hava önce kaybetmemek üzerineydi. Topa hakim olamadık, Çekler'e fizik olarak karşılık veremedik. Şener ve Caner'i öne çıkaramadık. Hollanda maçının yıldızları Arda, Selçuk, Hakan, Oğuzhan etkisiz oynuyordu. Buluştuğumuz topları panik havası içinde kullanırken çok pas hatası yaptık. Düşüncelerimiz ile aklımız arasında iletişim kopukluğu vardı. Tek şut atamadık, tek pozisyon üretemedik. Cenk Tosun çok heyecanlıydı, çok çalıştı, çok koştu gerektiğinde önde pres yaptı. Ancak Cenk önde top tutmaktan çok "Golü atayım Milli Takım'da kalıcı olayım" düşüncesi içinde oynadı. Topla oynama oranında yüzde 63'lük üstünlüğe sahip Çekler oyunun hakimiydi.
İkinci yarı Konya'daki Hollanda maçının havasını yakaladık. Cesaretimizi topladık, oyuna akıl koyduk, mücadelemizi yükselttik ve Çekler'in üzerine etkili gidip golü aradık. Caner'in ortasına fırlayan Serdar Aziz'i, Novak kolundan çekince haklı penaltıyı kazandık. Selçuk'un harika vuruşuyla önce golü attık, sonra oyunun ve temponun üstünlüğünü elimize geçirdik. Fatih Hoca'nın, Cenk'i çıkarıp Volkan Şen'i alması ve Arda'yı en uca çekmesiyle pas kalitemizi yakaladık. Arda'nın kişisel becerisi sayesinde yarattığı pozisyonda Hakan'ın kalite kokan vuruşuyla ikinci golü bulup rahatladık.
Şimdi önümüzde tek doksan dakika var. Hatırlatayım; İzlanda, Çekler'den daha çok koşan ve mücadeleden bıkmayan, darbeli oyundan vazgeçmeyen oyunculardan kurulu bir takım. Çekler'i yendik diye İzlanda'yı hafife almayalım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA